Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prvih osam kandidata branilo svoje programe pred Vijećem HRT-a

hrt logo
Foto: hrt.hr
1/9
03.02.2010.
u 17:35

Nakon desetominutnih predstavljanja prvih osam kandidata za novoga glavnog ravnatelja uredno je, kao u školi ili na ispitu, odgovaralo na pitanja vijećnika, među kojima je bilo i teških i znakovitih...

Unatoč tome što su im nedostajala dva vijećnika – Ilija Rkman zbog službenog puta u Bruxelles, a i stolac dopredsjednika Siniše Grgića bio je prazan – Programsko vijeće HRT-a vrijedno je i savjesno obavilo svoju “razrednu misiju”.

Nakon desetominutnih predstavljanja prvih osam kandidata za novoga glavnog ravnatelja uredno je, kao u školi ili na ispitu, odgovaralo na pitanja vijećnika, među kojima je bilo i teških i znakovitih...

Tako je, primjerice, “profa” s najkompleksnijim pitanjima bio Damir Grubiša, (pa je zbog toga čak i zaradio opomenu od predsjedajućeg Vijeća Z. Milasa), u britkosti i izravnosti pitanja prednjačile su Marina Škrabalo i Sanja Modrić, a i “razrednik” Milas ovaj je put bio vrlo strog ispitivač.

Pripremili su se, očito, i vijećnici i kandidati, među čijim je odgovorima bilo i zanimljivih iskustvenih teza (u prvoj su skupini, naime,  većinom bili kandidati iz kuće), a bilo je i ambicioznih, preiscrpnih powerpoint-prezentacija (poput onih Nikola Kristića, Boška Grubića i Marka Malnara) te ponekih vrlo znakovitih odgovora. Sutra se nastavlja predstavljanje druge sedmorke, a potom se čeka dan kad će se (ionako krnje) Vijeće napokon skupiti u cjelovitoj postavi da bi moglo pristupiti glasovanju. No, čini se, ne prije idućeg utorka ili srijede.

Kakav je program prvih osam kandidata pročitajte u nastavku teksta:

Veljko Jančić

Ako me izaberete, sigurno se neću držati onoga pravila da se glavni ravnatelj neće miješati u program! Pretplatu možemo opravdati samo dobrim programom, a loš program nanosi veće štete od svih afera!

Zoran Kalinić

U sustavu pretplate prikupljao bi pristojbu i putem GSM-a, a u programskom smislu pozornost bi dao kulturi, znanosti i obrazovnim emisijama po uzoru na BBC...

Franjo Maletić

Bez neovisnog Programskog vijeća i neovisnog glavnog ravnatelja nema javne televizije. Političke elite ne mogu upravljati HRT-m i ja ću znati kako ih maknuti od javne televizije!

Marko Malnar

Smatram da prijedlog restrukturiranja kuće već postoji i može se 
početi 
primjenjivati odmah, isto kao i nova sistematizacija...

Branko Debeljak

Nemam čarobnu formulu jer kuća nam je sada nakaradna institucija: da li ići u rušenje pa graditi sve iznova ili u sanaciju? A dogodila se i zloupotreba Dramskog programa pa cvatu vanjske produkcije

Boško Grubić

HRT mora izići iz silosa i djelovati zajedno. Radne jedinice ne mogu biti same za sebe, potreban je timski rad, a u restrukturiranju bih spojio Glazbenu proizvodnju i Hrvatski radio...

Nikola Kristić

Dopisništva su glava ove kuće, no s racionalnim brojem ljudi, a Orfej je tvrtka-kći koju treba vratiti majci... I zato, u ime kuće, izaberite ravnatelja ma tko on bio, samo nemojte više prolongirati!

Ivanka Lučev

Na HRT-u nedostaje semafor: crveno, zeleno i žuto svjetlo, koje bi nam stalno pokazivalo gdje smo! Na mom je programu surađivalo nekoliko ljudi iz kuće kako bi se pokušalo spasiti što se spasiti dade...

Ključne riječi

Komentara 2

SC
Shiny Coward
18:05 03.02.2010.

Prava šteta što izostade Siniša Grgić. Ako je danas zgotovio s Bajićem možda stigne sutra. Ipak je on najveći stručnjak za moral, financije, etiku i druge stvari koje trebaju krasiti novog ravnatelja. http://www.vecernji.hr/vijesti/kriminal-otoku-znanja-pod-istragom-grgic-hrt-a-clanak-90969 Bilo bi šteta da Grgić ne postavistavi par ključnih pitanja.

OB
-obrisani-
23:17 03.02.2010.

Britka i izravna pitanja Modricke i Skrabalice su vjerovatno bile tipa: Volite li Jugoslaviju ? A ista ili slicna su bila i \"profesorska\" Grubisina ? Kako to da niste spomenuli pitanja Crnogorca predstavnika veca srpskih opstina ? Nije ih bilo ili su bila preizravna i prebritka ? I to nam bira ravnatelja hrvatske radio-televizije ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije