Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEIZBJEŽAN SUSRET

Prvi puta u kampanji susreli se Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović

ivo josipović
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/10
13.09.2014.
u 21:01

Moglo se zaključiti da će se obilazeći Krapinu htjeti mimoići, jer protokol i jednog i drugog je tijekom dana mijenjan nekoliko puta, no susret je ipak bio neizbježan. Bio je to zapravo pravi mali igrokaz

Krapina je cijeli dan bila u znaku završnice Festivala kajkavskih popevki, no u subotnje predvečerje, uoči samog koncerta u Festivalskoj dvorani, pažnja svih nije bila usmjerena na tamburaše, plesače i izvođače, nego na
predsjednika RH Ivu Josipovića i njegovu protukandidatkinju na predstojećim predsjedničkim izborima, Kolindu Grabar Kitarović.

Oni su se naime u Krapini po prvi puta sreli u kampanji, iako će vam oboje reći kako kampanja još nije počela. Inače, po pozivima novinarima iz jednog i drugog tabora, moglo se zaključiti da će se obilazeći Krapinu htjeti mimoići jer
protokol i jednog i drugog je tijekom dana mijenjan nekoliko puta, no susret je ipak bio neizbježan.

Bio je to zapravo pravi mali igrokaz. Prva je na Trg Ljudevita Gaja stigla Grabar Kitarović, koja je rekla da će se, ukoliko se sretnu, srdačno pozdraviti s Josipovićem. Potom je sjela na kavu gradsku kavanu Ilir bar, da bi tri minute prije dolaska Josipovića u tu istu kavanu ustala i Parkom Matice hrvatske krenula prema Zagorskom gospodarskom zboru u južnom dijelu grada. Dok je ona još bila kod prvih štandova, nekoliko desetaka metara dalje stigao je predsjednik, koji je nakon kave krenuo istim putem.

Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Do susreta je došlo prilikom obilaska štandova na Zagorskom gospodarskom zboru. I bio je naizgled srdačan, ukratko su izmijenili nekoliko riječi, kao da prije toga nisu, svaki zasebno, novinarima dali izjave u kojima nije bilo baš sve toliko srdačno.

Naime, na upit novinara da li može prokomentirati navodni budući slogan Josipovića "Razumna Hrvatska" rekla je kako nije bitna slogan, već program.

- Nisu bitne parole, već ono što ćemo ponuditi građanima Hrvatske. Osim toga, ne znam da li će to zaista biti slogan, a ja čekam da čujemo što će gospodin Josipović reći o onome što je učinio u posljednjih pet godina i kako je ostvario protekli slogan "Nova pravednost" i da čujemo što može ponuditi za sljedećih pet godina, rekla je Grabar Kitarović.

Osvrnula se ina promjene izbornih zakona, rekavši da se slaže da su potrebne promjene, ali da ih treba raditi vrlo temeljito, ne na brzinu, a što se pak tiče promjene Ustava, rekla je kako je apsolutno protiv toga.

- Ustav je temeljni državni dokument i on se ne može i ne smije dirati i mijenjati u predizborne svrhe. Predsjednik Josipović imao je pet godina za ustavne promjene i nije to učinio. Sad je trenutak da se raspravlja o onim
pitanjima koja tište Hrvatsku. To su katastrofalno gospodarsko stanje, to je bankrot pred kojim se nalazimo, odlazak mladih ljudi iz zemlje, nepostojeća vanjska politika, za što je odgovorna ova nesposobna Vlada. A njoj je u svemu tome pomogao i predsjednik Josipović svojom šutnjom i nečinjenjem - zaključila je.

Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Nešto kasnije, oko kampanje i slogana upitan je i predsjednik Josipović, koji je demantirao da mu je novi slogan "Razumna Hrvatska".

- Za slogane i parole još ima vremena, tek smo u pretkampanji - kratak je bio predsjednik. Dodao je kako ga veseli dolazak u Krapinu, jer je u 80-ima čak i nastupio na Festivalu, a uoči samog susreta s protukandidatkinjom rekao je kako mu je uvijek drago sresti sve ljude, a da mu je pogotovo drago što i drugi predsjednički kandidati vole glazbu.

I tako su oboje, ali opet svaki zasebno sa svojom svitom, krenuli prema Festivalskoj dvorani, na završnicu Festivala kajkavskih popevki. Predsjednik Josipović koncret je odslušao u prvom, a Kolinda Grabar Kitarović - u osmom redu.

>>Josipović je favorit, Kolinda glavni izazivač, Kujundžić iznenađenje

Komentara 127

NI
ninja72
21:22 13.09.2014.

O cijem trosku se vodi predjednicka kampanja sadasnjeg predsjednika ?

NV
novo vriijeme
21:44 13.09.2014.

Kolinda Grabar je daleko uvjerljivija od Josipovića. Josipović nije radikalno promijenio svoje metode kampanje, tim koji radi za njega je pregazilo vrijeme. Stalno slikanje po novinama, kojekakve veselice, udvaranje skupinama koje ti nisu naklonjene i šuplja ekipa napuhanih i izmišljenihih uspjeha. Koga nakon 5 godina može ovo uvjeriti. Iako on misli da su mu glasovi sigurni, veliki broj inteligencije, ljevičara i liberala je razočaran njegovom potpunom neučinkovitošću.

Avatar Debeli14
Debeli14
21:59 13.09.2014.

Mene zanima, kada Josipović radi? Kad uzmete u obzir sve događaje kojima prisustvuje i pretpostavivši da na većinu ide autom (nadam se da ne troši još i avion na svoja naslikavanja), te da ne krši previše dozvoljenu brzinu, njemu ne ne ostane baš ništa vremena za neki smislen rad. Npr. za analizu izvještaja obavještajnih agencija u sigurnosti nacije, za analizu ekonomskih pokazatelja i predlaganje rješenja, za susrete sa važnim svjetskim diplomatima i lobiranje za poslove za naše firme, za kontrolu stanja oružanih snaga, itd. Dakle, za g. Josipovića, važnije su kojekakve izložbe krava s kojih nas redovito izvještava Jutel (Jusipovićeva televizija), nego doborbit države. (Da ne bude zabune ovaj festival cijenim, komentar je općenito na njegovo dernečenje po cijeloj Lijepoj Našoj). Meni je stvarno već muka od ovog tipa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije