Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRANIČNI PRIJEPOR
Povratak na članak

Prvi put javno objavljeno! 'Hrvatska ne poštuje vladavinu prava'

U službenom listu Europske unije objavljen sažetak tužbe koju je Slovenija podnijela protiv Hrvatske

Komentari 72

DU
Deleted user
17:29 05.11.2018.

Inače, Slovenija je jedina europska država koja drži vojsku na (nesporno) tuđem ozemlju, na dominantnoj koti Sv. Gera gdje se katastarski jasno vidi da je vojarna, iz koje prisluškuju hrv. telekomunikacije, dio RH. I to je toliko očigledno da su vojnici koji služe na Sv. Geri, nakon arb. presude, tražili inozemne dnevnice od slovenske Vlade i Min. obrane!? Ipak je to kuriozitet - da neka država koja vojno zaposjeda tuđe ozemlje "cinkari" uokolo sve u 16, zar ne?

VL
RI
rightside
17:19 05.11.2018.

dragi zlovenci,,nisu hrvati krivi za to sta ste vi i vas drug erjavec napravio,to si zapamtite,,i nis od "morja"..)))))))))

VL
BO
boris
18:33 05.11.2018.

Bez obzira jesu li SLO u pravu ili ne, ali ova politika u hr je kretenska

VL
KO
Kopreinitz
17:34 05.11.2018.

Slovenija je jos na Sv.Geri i u Medimorju na hrvatskom teritoriju i jos govori o nepostivanju Arbitraze, Hrvatska bi mogla optuziti Sloveniju za oruzanu agresiju na Hrvatsku jer su tamo sa svojom vojskom.

VL
SE
senior
18:05 05.11.2018.

Slovenija nas najžešče spriječava da uđemo u Schengej a žali se da emigrante ne zadržavamo. Predlažem da da po sistemu Milanovićeve vlade sve emigrante koji žele u sSloveniju dovedemo do njihove granice pa neka se tada oni sa njima tukuu , mogu i pucati u njih. Ako oni nas na granici budu priječili ne zaboravimo koliko slovenaca se nasra?? kod nas na moru i brzo će ih takvo djelovanje zbog mira u svojoj kući proći.

VL
BF
bf2
17:20 05.11.2018.

kako god,ne kupujem slovenske proizvode već godinama...

VL
SE
serđo12
18:15 05.11.2018.

Što su nam muškarci nekog bliskog plemena omraženiji, to nas više njihove žene privlače, pa ovim putem pozdravljam sve slovenke i naj ljepšu damu koju vozi Air force One !

VL
DU
Deleted user
17:23 05.11.2018.

vidim pise..neki..hina..koji je to.

VL
DU
Deleted user
17:27 05.11.2018.

Evo što je uzrokovalo zaplet: quote/ – Ovo je svakako presedan, ovo je nešto strašno i nešto što se nije smjelo dogoditi. Ta nedopuštena komunikacija Jerneja Sekolecai Simone Drenik najveća je međunarodnopravna i diplomatska pogreška Slovenije od njezina nastanka. To je povreda međunarodnog prava jer neovisnost sudstva, u koje se ubraja i Arbitražni sud, generalni je princip civiliziranih naroda, princip koji je ovim događajem ugrožen. Zabrana komunikacije stranke i suda vrijedi za sve sudove. Ovdje je neprikladnom komunikacijom ozbiljno povrijeđena jedna od temeljnih normi međunarodnog prava. To je kao da ste u sporu sa svojim susjedom oko granice, a istodobno tajno dogovarate sa sucem mogući ishod spora i kako će on napisati presudu! Ovaj će primjer puniti fakultetske udžbenike, mi profesori međunarodnog prava o ovome ćemo govoriti svojim studentima – komentirao je tada za Novi list dr. Pogačnik. Bio je prognozirao da će Sud u Haagu, unatoč priličnoj kompromitaciji, nastaviti arbitražu između Hrvatske i Slovenije i po inerciji je privesti kraju, što se na kraju pokazalo točnim. Inače, Pogačnik je od 2001. do 2008. godine bio glavni slovenski pregovarač o granici s Hrvatskom. Kad je 2008. godine, unatoč činjenici da je postignut dogovor u 95 posto spornih pitanja, došlo do zaokreta Ljubljane, sam je dao ostavku.

VL
DU
Deleted user
17:25 05.11.2018.

uvik kad ne zeli da se zna ..tko je..potpise se sa hina..pa ga ti sad nadji.

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
18:10 05.11.2018.

Uglađena, ali ipak diktatura u kojoj živimo se može skriti unutra, ali ne i izvan države. Zbivanja i falsificiranje prebrojavanja glasova za referendum protiv Istambulske konvencije najbolje opisuju stanje.

VL
SK
Skviki
17:57 05.11.2018.

Ovo mi je najbolje: schengenska pravila o kretanju osoba preko granice Ja idem u Sloveniju a njihov me policajac pita kam idem, ja mu velim u Brežice. On ponovo pita_ a pokaj. Ja mu odgovorim u šoping, a on: aa kaj bute kupili. Ja ga šokiran pogledam i pogledom mu dajem na znanje da je prekoraćil svoje ovlasti. Malo je falilo da ga nekam pošaljem.

VL
DD
ddh
18:18 05.11.2018.

Kranjci imaju pravo da tuze koliko hoce. To je njihova stvar. Ali s tuzbom ce postici isto toliko, koliko su postigli I s arbitrazom koju su Hrvatskoj skoro diktirali, sprecavajuci Hrvatskoj ulaz u EU. A u Plenkovicu su nasli svojega majstora. Cvrst u stavovima, smiren i kulturan, pa Kranjci gube jednu rundu za drugom. A izgubit ce i taj proces u kojem oni predbacuju Hrvatskoj, sve sto u stvari cine sami. Ukrasti i pokusavati krasti nije jos nigdje proslo.

VL
SE
serđo12
18:03 05.11.2018.

Daj ne palite se na to ljudi,kao u ne tako davnoj prošlosti !?Bitno je da smo time dalje od Schengena,a time i od Eura koji donosi neku vrstu gladi !Hvala braći Slovencima što se brinu da nam granica potraje!

VL
PR
prajdali100
18:16 05.11.2018.

Nije jasno čiju stranu drži ova Sandra.Inače, i vrapcima na grani je jasno o čemu se ovdje radi.

VL
DU
Deleted user
17:22 05.11.2018.

netko namjerno otvara frontove na sve strane..sad je za ocekivati neki problem sa srbijom..i drugima..oko granica..j.ebiga kad su jos zivi.

VL
VI
vinopijem2
21:14 05.11.2018.

Krajnje je vrijeme da se u Hr smijene s vlasti orijunasi, sugoslaveni, ispita porijeklo imovine svih koji imaju grdne milijune a nikad nisu radili. Ako se uskoro ne smijene oni koji donose odluke u sudstvu, policiji, zdravstvu, skolstvu ali i i svemu ostalom nece ostati kamen na kamenu u jednoj od najljepsih zemalja na svijetu. Ostaci ostataka Hr kraljevstva je poznat pojam, jos u vrijeme turske opsade Beca, ali sad se moze desiti da ne bude ni ostatka ostataka Hr. Kad sva mladost ode u Njemacku, Kanadu, NZ, Irsku da vozi kamione, cisti, pere po hotelima, konobari, onda ce uslijediti rijeka tzv imigranata kojima ce se mjesecno dijeliti 1000 eura i bice im placeni stanovi i sve ostalo o cemu Hr sirotinja nikad nije mogla ni sanjati.

VL
Avatar Celzijus
Celzijus
18:32 05.11.2018.

U Sloveniji se ne smije pušiti, jer dim ulazi u Italiju, a tamo je pušenje zabranjeno. Povremeno im, radi održavanja dobrosusjedskih odnosa, hrvatski sportaši daju malo da popuše.

VL
Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
19:37 05.11.2018.

Kako da zabaceno balkansko pleme lopovske kulture i otomansko balkanske nature poštuje vladavinu prava kada je nsviklo na klanje, silovanje, jamanje, obmanjivanje i za straši vanje??

VL
BE
BeroII
19:07 05.11.2018.

" Hrvatska ne poštiva vladavinu prava " ? ? ? ? Pa tko je narušio I pravo i diplomatska pravila ? ? ? Pa smradovi slovenski , upravo ste vi prekršili osnove diplomatsko ponašanja i prljavom špijunažom pokušali postići prednostst u ovom sporu. Međutim, mi smo znali da imamo posla sa alpskim srbima, te smo bili vrlo pažljivi i kontrolirali što vi radite. I što bi vi sada? Da Hrvati kažu, O.K. to ste se vi "zabunili", niste vi pokušali varati. Marš smradovi pokvareni.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.