Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONZERVATIVNI AMERIČKI KRŠĆANI

Prvi imunitet krda na koronu postigli amiši?

Amiši/ilustracija
Foto: Pixabay
1/3
31.03.2021.
u 19:28

Zajednica koja odbacuje modernu tehnologiju

Zajednica amiša u Pennsylvaniji mogla bi postati prva zajednica u svijetu koja je dostigla imunitet krda na COVID-19.

Allen Hoover, ravnatelj Medicinskog centra New Holland Borough u okrugu Lancaster, kazao je da je čak 90 posto obitelji iz vjerske zajednice amiša imalo bar jednog člana koji je zaražen koronavirusom.

– Pomislili biste da bi COVID-19, zarazan kao što kažu, poharao sve poput cunamija. I jest – rekao je Hoover i otkrio da su se u početku zajednice amiša, kršćana menonita, pridržavale svih epidemioloških preporuka i ostaale u svojim domovima, škole su bile zatvorene, a crkvene službe otkazane, ali su kasnije nastavile crkvena okupljanja i tradicionalni pozdrav “sveti poljupci” u travnju 2020., što je dovelo do brzog širenja koronavirusa među amišima.

Amiši su pripadnici konzervativne kršćanske skupine u Sjevernoj Americi. Naselili su se u Pennsylvaniji potkraj 17. stoljeća došavši iz Njemačke. Amiši nose skromnu, staromodnu odjeću i odbacuju modernu tehnologiju, uključujući automobile i telefone. Ukupno ih je u Americi oko 250.000.

VIDEO Uvode se besplatne COVID putovnice

 

Komentara 4

ZN
znam
19:49 31.03.2021.

Clanak je prekratak. Kakave su bile posljedice kod zarazenih? Da li je bilo mrtvih? Da li je prirodni imunitet bio dovoljan da se preboli Covid-19? To drustvo je dobra usporedba da se vidi sto moderan covjek grijesi ( u prehrani, nacinu zivota, pretjeranom koristenju tehnologije i slicno).

PU
paul-umpe
10:06 01.04.2021.

Ne zna haso o svojima a kamoli o krscanstvu

PU
paul-umpe
10:05 01.04.2021.

opet haso sve zna.A sta je sa Benjaminom.Kad ces kod njega na raport

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije