Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prvi helikopter Mi-171Sh stigao s remonta u ZTC

Realizacija radova remonta odvija se prema ugovorenoj dinamici, a završetak remonta svih helikoptera planiran je kroz 2019. godinu.
07. prosinca 2018. u 16:41 23 komentara 3523 prikaza
Prvi helikopter Mi-171Sh stigao s remonta u ZTC
Foto: MORH / T. Brandt
Pogledajte galeriju 1/4

Prvi remontirani helikopter Mi-171 Sh Hrvatskog ratnog zrakoplovstva službeno je danas, 7. prosinca 2018., zaprimljen u tvrtku ZTC d.d., koja je nositelj remonta ovih helikoptera.

Donald Trump UPITNA KUPNJA SAD blokirao isporuku izraelskih F-16 Hrvatskoj. MORH: Tražimo poštovanje jamstava

Riječ je o prvom od ukupno deset helikoptera na kojima se provode radovi remonta. Prvi remontirani helikopter će biti predan Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Helikopter je zadovoljio sve potrebne parametre i uspješno su odrađeni probni letovi. 

Inozemni partner ZTC-a d.d. u provedbi predmetnog remonta je ruska tvrtka "Russian Helicopters" (AO "Vertoljoti Rosiji") iz Ruske Federacije sa svojom tehničkom podrškom.

Prvi helikopter Mi-171Sh stigao s remonta u ZTC
1 / 4
Prvi helikopter Mi-171Sh stigao s remonta u ZTC

Službenom prijemu helikoptera u ZTC-u prisustvovao je državni tajnik MORH-a Zdravko Jakop, zapovjednik HRZ-a brigadni general Mato Mikić i voditelj Samostalne službe za vojni zračni promet brigadir Saša Crnec uz izaslanstvo ZTC-a predvođeno predsjednikom Uprave Ivicom Grebenarom i izaslanstvo Veleposlanstva Ruske Federacije predvođeno Veleposlanikom Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvarom Sarvarovičem Azimovim te predstavnike ruske tvrtke koja sudjeluje u remontu "Vertoljoti Rossiji" na čelu sa zamjenikom generalnog direktora Valerijem Igorevičem Čečikovim.

Zagreb: Borbeni avioni F-16 Barak Izraelskog ratnog zrakoplovstva 's Izraelom dovršavamo dogovor' Američko veleposlanstvo za Večernji: SAD želi da Hrvatska modernizira zrakoplovne snage

Realizacija radova remonta odvija se prema ugovorenoj dinamici, a završetak remonta svih helikoptera planiran je kroz 2019. godinu.

Helikopteri Mi-171 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, uz zadaće iz područja vojne namjene, namijenjeni su i za pomoći civilnom stanovništvu, medicinska zračna prevoženja i evakuaciju, potragu i spašavanje te za druge namjene poput gašenja požara i nošenja podvjesnog tereta i sl.

>> VIDEO Davor Ivanković komentira kakvi su izgleda da se dovrši posao sa zrakoplovima i što sada slijedi

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • etika:

  Dragi vecernji.hr u naslovu vam je navedeno da je vracen helikopter a stavili ste sliku aviona??? Mogli ste i romobila., kočije isto bi bilo. :-)

 • Avatar grom76
  grom76:

  Koji remont,od helikoptera napravili avoin bar tako slika kaže.

 • Deleted user:

  Remont MiGova teška afera i nikome ništa, zamislite da putinu ministar vojske napravi tako što ... To se ne može zamisliti.