Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRAGEDIJE

Prve fotografije srušene Cessne: Ostaci su na nepristupačnom šumovitom terenu

Mjesto pada aviona nalazi se na nepristupačnom šumovitom terenu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/10
31.05.2022.
u 14:52

Velika vrtača u blizini svakako nije pomogla onima koji su tragali za avionom, a neće biti od velike pomoći prilikom izvlačenja ostataka aviona. Cessna je s lokacije trebala biti uz pomoć vojnog helikoptera uklonjena danas, no to je odgođeno za sutra zbog lošeg vremena.

Nekoliko lampiona uz državnu cestu D1 u mjestu Broćanac daje naslutiti da je u blizini mjesto na kojem se u nedjelju nešto prije podneva srušila njemačka Cessna i poginulo je četvero putnika. Po makadamskom putu duboku u šumi automobilom, a dobrim dijelom i pješice, treba proći da bi se došlo do lokacije na kojoj se srušio zrakoplov.

Tijekom dana posjetili smo lokaciju koju čuva policija s obzirom na to da istraga koju vode stručnjaci za zrakoplovne nesreće i drugi istražitelji još uvijek traje.

Ono što je kamera fotoreporterke snimila jasno pokazuje da je maleni avion Cessna 182 gotovo potpuno uništen. Jedino po čemu se donekle dâ naslutiti da je riječ o zrakoplovu jest rep Cessne. Vidljivo je i da je plamen zahvatio dio letjelice

Teren na kojem je avion pao doista je onakav kakvim su ga HGSS-ovci opisivali; brdovit, zarastao, pun trnja i niskog raslinja koje je sigurno otežavalo kretanje HGSS-ovcima koji su za avionom tragali po izrazito lošim vremenskim uvjetima s obzirom na to da je u nedjelju i u ponedjeljak taj teren bio i obavijen maglom, ispunjen niskim oblacima i zalijevan neumornom kišom. 

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Velika vrtača u blizini svakako nije pomogla onima koji su tragali za avionom, a neće biti od velike pomoći prilikom izvlačenja ostataka aviona. Cessna je s lokacije trebala biti uz pomoć vojnog helikoptera uklonjena danas, no to je odgođeno za sutra zbog lošeg vremena. 

Tijela preminulih još su jučer nakon završenog očevida prevezena na Zavod za sudsku medicinu u Zagreb s obzirom na to da je Županijsko državno odvjetništvo naložilo obdukciju preminulih. Istraga uzroka pada Cessne i dalje traje. 

Video: U potragu za Cessnom bilo je uključeno 300 ljudi

 

Ključne riječi

Komentara 1

TO
tolitol
15:31 31.05.2022.

Ne znam za nijednu drugu zemlju u kojoj se radi klikova ovako lešinari na tragedijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije