Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjegavajte vrućine

Prva žrtva vrućina u Slavoniji: Preminula 76-godišnjakinja

hitna slavonski brod
Franjo Lepan/PIXSELL
10.06.2010.
u 15:43

U vrijeme kada je temperatura dosezala i 32 stupnja, radila je na polju. Pozlilo joj je, otišla je kući i dozvala u pomoć susjedu. Dok je došla Hitna pomoć, žena je već preminula.

OSIJEK - Visoke temperature odnijele su prvu žrtvu u Slavoniji. Danas je, naime, u Branjinu Vrhu u Baranji preminula 76-godišnja žena. Žena je u vrijeme kada je temperatura dosezala i 32 Celzijeva stupnja radila na polju. Pozlilo joj je, otišla je kući i dozvala u pomoć susjedu. Dok je došla Hitna pomoć, već je preminula. Liječnici su mogli samo ustanoviti njezinu smrt.

- Problem je što se kronični bolesnici ne pridržavaju uputa liječnika i izlaze iz kuća po ovakvu vremenu - kaže dežurni liječnik u osječkoj Hitnoj pomoći dr. Milorad Mišković. Od jutra su imali čak 120 poziva, a najviše zovu baš kronični bolesnici na koje visoke temperature najviše utječu.

- Ne smiju izlaziti iz kuće, moraju piti svoje lijekove i pridržavati se liječničkih savjeta. Imali smo i nekoliko kolapsa, a zovu nas i asmatičari koji imaju problema s gušenjem - dodaje dr. Mišković. Temperature se u Slavoniji idućih dana neće spuštati ispod 30 Celzijevih stupnjeva, a za vikend se očekuje i visokih 34 stupnja.

Komentara 1

BK
bez_komentara_2
16:02 10.06.2010.

Ne možeš budalu utjerati! I moja baba kopa,nitko je ne tera,ali mora ona nešto raditi iako od tog rada ni mrvice,a kamoli kruha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije