Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sutkinja odbacila optužnicu

Prva reakcija obitelji Hrvata: 'Teško je opisati ono što sad osjećam...'

Odgođeno ročište Hrvatima uhićenima u Zambiji, već danas bi mogli biti pušteni iz pritvora
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/15
01.06.2023.
u 11:36

"Čekam da se čujemo", kaže članica obitelji Hrvata koji su u Zambiji konačno dočekali kraj procesa

Nakon gotovo šest mjeseci četiri hrvatska para uhićena u zračnoj luci u Zambiji zbog sumnje u pokušaj trgovanja ljudima, konačno su dočekali kraj procesa. Nakon mjeseci drame i nevjerojatnih obrata u slučaju, danas je sutkinja Mary Mulanda odbacila optužnicu.

Članica obitelji Hrvata oglasila se za Dnevnik.hr te kazala: "Vidjela sam u medijima da su oslobođeni. Teško je opisati ono što sad osjećam, čekam da se čujemo".

GALERIJA Suđenje Hrvatima u Zambiji

Odgođeno ročište Hrvatima uhićenima u Zambiji, već danas bi mogli biti pušteni iz pritvora
1/15

Podsjetimo, na ročištu u ponedjeljak završilo je unakrsno ispitivanje posljednjeg svjedoka optužbe, službenika koji je 7. prosinca 2022. uhitio osmero hrvatskih državljana. 

Četiri para iz Hrvatske su krajem prošle godine uhićena i optužena za trgovinu ljudima nakon što su pokušali napustiti Zambiju s posvojenom djecom u dobi od jedne do tri godine iz DR Konga koja su im na kraju oduzeta.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatski sudovi potvrdili su im odluke o posvojenju, a MUP izdao hrvatske dokumente za djecu, no uhićeni su 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli kad su s djecom namjeravali napustiti Zambiju zbog sumnje u autentičnost dokumenata.

Tijek događaja možete pratiti OVDJE

Komentara 1

Avatar Heisenberg
Heisenberg
11:48 01.06.2023.

Za mene su oni i dalje krivi kao i sud u Zlataru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije