Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspekcija u školi

Prozivaju profesora matematike: Srušio je sedam učenika, on odgovara: Trebao sam još

Matematika
Foto: Thinkstock
1/3
17.09.2019.
u 12:43

Roditelji djece iz Jezične gimnazije u Imotskom pitaju se koliko je učenika ove godine palo na popravnom iz matematike, odnosno koliko je učenika ove godine palo godinu zbog jedinice iz matematike

Roditelji Imotske gimnazije Dr. Mate Ujevića prozivaju tamošnjeg profesora matematike jer sedam učenika mora ponavljati razred zbog negativne ocjene iz jednog predmeta.

"Sedam učenika Jezične gimnazije profesor Ante Trutin oborio je na godinu nakon popravnog iz matematike. Koliko je maturanta oborio ne znamo točno, no i to je sigurno nemala brojka. Pomozite nam i službeno zatražite podatke ravnatelja Gimnazije iz Imotskog Borisa Karina", navode roditelji u elektronskoj poruci poslanoj na adresu Slobodne Dalmacije.

Roditelji se pitaju koliko je učenika ove godine palo na popravnom iz matematike, odnosno koliko je njegovih učenika ove godine palo godinu zbog jedinice iz matematike te koliko je učenika dosad u svojoj karijeri srušio.

– Tko god je bio učenik Ante Trutina, zna da je svaki njegov ispit svjesno opterećen preprekama i prezahtjevnim nepotrebnim koncepcijama kojima je cilj učenike onemogućiti u postizanju prolazne ocjene. Vjerujem da bi stručne službe, ako izvrše stručno-pedagoški nadzor u ovoj školi, utvrdile brojne nepravilnosti i propuste u radu prof. Trutina, ravnatelja i ostalih profesora na štetu učenika kojima su povrijeđena njihova, zakonom RH zajamčena, dječja prava – tvrde roditelji.

No, ravnatelj škole Boris Karin kaže kako na popravnom ispitu nije bilo nikakvih propusta.

– Mogu samo izjaviti da smo u školi oko spomenutih primjedbi učenika i roditelja sve radili u okvirima zakonskih normi. Na popravnom ispitu bila je komisija sastavljena od profesora, prema našim pravilnicima. Konačno, ocjena više savjetnice za matematiku Antonele Czwyk Marić iz Agencije za odgoj i obrazovanje Podružnice Split, prilikom stručno-pedagoškog nadzora samog popravnog ispita kako nema propusta u provođenju popravnog ispita, meni je najmjerodavnija – kaže Karin.

S njim se slaže i prozvani profesor Trutin.

– Sva ta pitanja i primjedbe ne stoje. Prvo bih samo spomenuo da roditelji ili roditelj, ili tko već postavlja ta pitanja, nije nijednom postavio pitanje koliko su samo u posljednjih 15 godina učenici profesora Trutina osvojili regionalnih i državnih nagrada iz matematike te je li učenik kojega sam ja učio bio sudionik međunarodne matematičke Olimpijade u Americi – kaže on i dodaje:

– Napišite slobodno da sam iz tih razreda trebao na godinu baciti još četiri do pet učenika! Negativnu sam ocjenu ipak dao samo onim najlošijima, koji usput i ometaju učenike koji žele i hoće nešto naučiti.

Na pitanje koliko je posljednjih godina dao negativnih ocjena učenicima koji su ponavljali godinu, kaže da o tome ne vodi računa.

– Zaista ne vodim evidenciju, mislim stotinjak. I ne stidim se ni pred kim zbog toga – kaže profesor Trutin.

Komentara 57

Avatar Grunf
Grunf
13:12 17.09.2019.

nije problem u profesoru već u lijenoj i glupoj djeci te bahatim i naprasitim roditeljima koji sve znaju. Pročitao sam jedan zanimljiv i 100 % iskren komentar a on glasi "ne bi me čudilo da ti koji su pali sutra uđu u vladu zamijeniti svoje kumove i rođake"

BA
Barba1980
13:47 17.09.2019.

Problem je što i ostali profesori nisu kao Trutin i što puštaju svakoga pa su srozali obrazovanje ...

Avatar Point_of_view
Point_of_view
13:18 17.09.2019.

Kamo sreće da je više Trutina. U zemlji gdje 80% djece maturira, a najgori smo u EU-u na osnovu relevantnih istaživanja, kao što je PISA, isto tako zadnji smo po patenitima, inovativnosti, kreativnosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije