Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvanulo na društvenim mrežama

Provokacija uoči obljetnice akcije Oluje: Mlada Srpkinja s vrha Dinare uperila pištolj prema Kninu

Djevojka puca s Dinare prema Kninu
Printscreen Facebook
03.08.2023.
u 14:37

Facebookom se širi snimka djevojke ogrnute u srpsku zastavu i šubarom na kojoj je kokarda, a koja uzima pištolj u ruku i navodno ispaljuje metak u zrak na Troglavu, najvišem vrhu Dinare, piše Slobodna Dalmacija.

Prema položaju njezine ruke i pištolja, djevojka puca u smjeru Knina simbolu hrvatske pobjede u Domovinskom ratu, naime s prostora Dinare je Hrvatska vojska krenula u oslobađanje okupiranih prostora u dalmatinskom zaleđu, piše taj dnevni list. Snimku je Slobodnoj Dalmaciji poslao Borislav Lapenda Lav, predsjednik Udruge veterana Četvrte gardijske birgade, kojeg je snimka zgrozila. 'Snimku je objavio na svojem profilu na Facebooku jedan naš Vrličanin, a kako je do nje došao, ne znam', rekao im je Lapenda.

Kako piše novinar tog dnevnog lista, na snimci se vidi kako je djevojka pucala na visini od 1913 metara pokraj betonskog geodetskog stupa koji označava najviši vrh Dinare, a koji se nalazi na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno federacije BiH i Općine Livno. Betonska piramida desetljećima je bila izvorna, zatim je obojana u boje hrvatske trobojnice, ali objekt pokraj kojeg se djevojka nalazi dok puca obojan je u boje srpske zastave. Nije poznato ni tko ga je, ni kada obojao. 

VEZANI ČLANCI 

Nemoguće je doznati je li snimka uistinu nastala prije dva dana, ali može se protumačiti da se na društvenim mrežama namjerno pojavila uoči obilježavanje obljetnice akcije Oluja i oslobađanja okupiranih područja Hrvatske.

VIDEO Za vrijeme godišnjih odmora provale su puno češće

Komentara 117

Avatar Stradun
Stradun
15:28 03.08.2023.

Nije to tako loše. Ma to bje umjetnički performance. Velikosrbijanski hegemonistički performance. ( Zaigralo se dete.) A zašto nije loše? Zato što nam pokazuje tko su nam susjedi. Zato što nas upozorava na stalnu budnost. Nema opuštanja.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
15:20 03.08.2023.

Zašto joj je lice zamućeno? Treba objaviti njenu sliku, ime, prezime i adresu i zalijepiti na svaki stup u Hrvatskoj.

DU
Deleted user
15:30 03.08.2023.

To je samo performans, rekonstrukcija povijesti. Prva točka je "Pištoljem na Knin", druga je "Stigla Oluja, bjež na traktor" i treća je "alaj je lep Aranđelovac gde sada živim".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije