Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA DIGNUTA NA VIŠU RAZINU

Trumpove su tvrtke kriminalna organizacija?

Donald Trump Facebook ban
Foto: Niall Carson/PA Images/PIXSELL
1/3
19.05.2021.
u 22:01

Sada se istražuje je li tvrtka prikazivala uvećane vrijednosti nekih nekretnina u svojem vlasništvu kako bi lakše dobivala bolje kreditne uvjete ili ih je pak smanjivala da bi dobivala porezne olakšice

Broj istraga o kaznenim djelima protiv donedavnog američkog predsjednika Donalda Trumpa od jučer se popeo na tri, nakon čega je objavljeno da se njegove tvrtke u sklopu Trump Organizationa sada istražuje kao kriminalnu organizaciju.

– Obavijestili smo Trump Organization da naša istraga te kompanije više nije samo civilna, nego je aktivno istražujemo u suradnji s tužiteljstvom Manhattana i zbog mogućeg kriminala – rekao je Fabien Levy, glasnogovornik ureda generalnog tužitelja New Yorka.

Razlika u pojmovima “civil” i “criminal investigation” je kažnjivost na nivou prekršaja ili kaznenog djela, gdje su kazne za drugu vrstu istrage puno teže te mogu rezultirati zatvorom i gašenjem tvrtke. Trump Organization obiteljska je tvrtka, a bivši predsjednik tvrdi da su te istrage političke.

Sada se istražuje je li tvrtka prikazivala uvećane vrijednosti nekih nekretnina u svojem vlasništvu kako bi lakše dobivala bolje kreditne uvjete ili ih je pak smanjivala da bi dobivala porezne olakšice. Istražitelji sumnjaju na dugoročno kriminalno djelovanje i prijevare na osiguranjima te na krivotvorenje poslovnih knjiga.

Ključne riječi

Komentara 8

MX
Mister X
09:03 19.05.2021.

Državni odvjetnik Manhattana, Cyrus Vance (demokrat) počeo je 2018. godini istraživati dvije isplate prije predsjedničkih iizbora iz 2016. , dvjema navodnim bivšim Trumpovim ljubavnicama kojima je kupljena njihova šutnja.. ( ovdje već stoji zaklučak kao činjenica da je kupljena šutnja ) Znaći pošteno isplatio da šute o seksulnom životu između njih,,; ili im je jednostavno poklonio nešto bogataš kad su ga podsjetile da je mogao bole da ih nagradi i usreći. Konačno dokaz primitivne neljudske bijede . Kad se ide prćkati po tuđim spolnim organima i tamo sve oko njihovih tada a i sada legalnih odnosa. ne dati mira čovjeku koji je bio predsjednik amerikih država a čije su pristađe ubijanu dozvoljenim pozvanim prosvjedima . Šta tek rade drugima ? Još ako budu pošteni i krenu da ispituju Bidenova zadirkivana djevojčica i kako se stekne legalno za života više od 66 miljardi dolara..bez kontrole USKOKA ? Konaćno kako zanmo ovo poklanajnaje novca ljubavnicama je normalna stvar kod bogatih samo sirotinja poklanja zana se.onu stvar -kar , konačno odvno je i u EU ozakonita isplata pod nazaivom "nepovratni krediti"

SI
sisavac
09:35 19.05.2021.

a neće bidenovog sina, zbog sumnjivih poslova u ukrajini? niti samog bidena zbog uplata iz kine? ček malo, stvarno ništa?! trump... njegova poduzeća su dužna, ali nose i prihod. on je klasičan američki bogataš, novac sebi na privatne račune, a firme propadaju, bankrotiraju. ništa novog u američkoj korporativnoj praksi. ne mislite valjda da će amerika ikad vratiti svoj javni dug?! to će ići sve do nekog novog resetiranja, svjetskog rata, kad će se dugovi, nečiji, poništiti. čim je trump najavio povratak u politiku, čim je počeo organizirati prikupljanje donacija, odmah bidenova policija kreće. novinari, budite fer igrači, pa kao za ruske probleme uvijek navodite putinovu vojsku, putinovu policiju, ajd isti rječnik i prema drugima, pa pišite o bidenovim raketama, merkeličinoj policiji koja tuče mirne prosvjednike, macronovom režimu protiv kojeg žuti prsluci godinama protestiraju...

FA
fajlpz
22:59 19.05.2021.

Zatvoriti el arogantnog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije