Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojo Šiljak:

'Provocirao sam javnost intervjuom sa srpskom starletom'

Vojo Šiljak
Foto: Žarko Bašić/PIXELL
15.11.2013.
u 07:46

Doajen hrvatskog radijskog novinarstva sjeća se susreta s Victorijom Beckham 1997. godine

Kroz moje je ruke prošlo sigurno šest tisuća viceva i objavio sam pet knjiga viceva, no kad mi netko kaže da ispričam vic, u tom trenu ne mogu se nijednog sjetiti. Ali, evo, mogu sad ispričati jedan: Jedan dečko pita neku curu: “Čujem da si se zaposlila?”, a ona odgovori: “Jesam”, a on kaže: “Hoćeš da ti zrihtam rodiljni?” – nasmijao nas je na početku razgovora 72-godišnji Vojo Šiljak, doajen hrvatskog radijskog novinarstva te televizijski voditelj i autor deset knjiga. Djetinjstvo je proveo u selu Bolč, blizu Bjelovara, te je nakon završene gimnazije došao u Zagreb na studij.

Backstreet Boysi su bili dosadni

U novinarstvu je od 1963., a uređivao je i vodio legendarne radijske emisije na Radiju Zagreb i Radio Sljemenu, “Taksi za Babilon”, “Zeleni megaherc”, “Crvena jabuka”, “Vikend program nedjeljom” i “Ulicama kružim ne bih li se sreo”. Dobitnik je nekoliko nagrada, među kojima su i dvije nagrade za životno djelo, Društva novinara Hrvatske Otokar Keršovani i nagrade HRT-a Ivan Šibl. Jedna od nezaboravnih dodjela mu je ona Radija Barcelone 1997. kada je s pokojnim prijateljem i direktorom radija Duškom Radićem dobio prestižnu nagradu Ondas za dokumentarnu radiodramu “Zvižđuća priča”, polusatnu emisija o fućkanju. Ondas se dodjeljuje i u drugim kategorijama pa su iste godine nagradu dobili i španjolski redatelj Pedro Almodóvar i tenor Placido Domingo, no Šiljku je bilo najzanimljivije što su ondje bile i Spice Girls.

– Nas dvadesetak dobitnika zajedno smo nastupali u jednoj emisiji gdje su nam i uručene nagrade, tako da sam ja Victoriju, koja je tada još nosila djevojačko prezime Adams, upoznao prije Davida Beckhama. Spajsice su bile jako simpatične i zgodne.

Bila je i grupa Backstreet Boys, ali s njima se nisam puno družio, bili su premladi. Spajsice nisu, one su bile taman – kaže.

Mikrofon među grudima

Sjeća se i jedne od antologijskih emisija prvog talk showa na ovim prostorima “Mali noćni razgovori” koji je vodio sa Zvonkom Zmazekom i Dobricom Silobrčićem na Televiziji Zagreb.

– Za ono vrijeme to je bila provokativna emisija. Sugovornici su bili različiti, od političara do najružnijeg muškarca Jugoslavije i starleta. Svi se sjećaju mog razgovora s beogradskom starletom Zoricom Gajdaš. Došla je sva prekrivena šljokicama, podignuo sam je na glasovir i dok sam ja preludirao za glasovirom i razgovarao s njom, ona je lamatala nogicama. U to vrijeme nije bilo bubica, nego su se koristili mikrofoni dugački i do 20 cm, zavezani na običnoj špagi. Zavezali smo joj mikrofon oko vrata i spustili među grudi koje su bile dosta zamamne – ispričao je Šiljak.

Ključne riječi

Komentara 1

SE
sestrićna
11:45 15.11.2013.

i to baš vojo na srpskoj hrt da nas provocira ..zanimljivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije