Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed sindikata

'Prosvjedujemo u obranu socijalne države koju nam pokušavaju oteti!'

sindikati,mrsić,ribić (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
10.10.2012.
u 15:51

Prosvjed je dio najavljenih akcija sindikata javnih službi, koji su odbili rezanje materijalnih prava iz kolektivnih ugovora

Prosvjedna povorka sindikata održat će se u četvrtak 11. listopada u Zagrebu, a počinje okupljanjem u 11 sati na Trgu Francuske Republike. Povorka će ići Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića, gdje će biti postavljena pozornica s razglasom i videozidom. Kolona od 1500 sudionika uputit će se Zakmardijevim stubama, Ulicom Dverce i Ćirilometodskom na Trg svetog Marka, dok će ostali sudionici s Trgu bana Jelačića na videozidu pratiti i događanja na Trgu svetog Marka.

– Riječ je o prosvjedu u obranu socijalne države koju nam podmuklo pokušavaju oteti, na otpor ekonomskoj politici koja zatvara radna mjesta, protiv smišljenog smanjenja cijene rada u cijeloj zemlji, protiv dokazano pogrešne politike strogih mjera štednje koja nemilice udara po obrazovanju i zdravstvu – poručuju sindikati okupljeni u Matici hrvatskih sindikata Vilima Ribića.

Prosvjed je dio najavljenih akcija sindikata javnih službi, koji su odbili rezanje materijalnih prava iz kolektivnih ugovora. Sudjeluju Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara na čelu s Anicom Prašnjak, Sindikat hrvatskih učitelja Zvonimira Laktašića, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske kojeg je šef Branimir Mihalinec te Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja Vilima Ribića.

Koalicija SSSH-HUS podržava akciju Matice hrvatskih sindikata.

– Predstavnici članova sindikata udruženih u SSSH i HUS sutra će se solidarno pridružiti prosvjednoj povorci izražavajući podršku toj sindikalnoj akciji. Jer svi hrvatski radnici, neovisno o sektoru u kojem rade, na svojoj koži osjećaju sve promašaje hrvatskih vlada – poručuje Mladen Novosel i Ozren Matijašević.

>> Učitelji: Nova vlast je brutalnija, podržite nas na prosvjedu!

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar __MAX__
__MAX__
16:18 10.10.2012.

20 godina gledate placku Hrvatskog radnika i sada ste nasli demonstrirati za spas socijalnih prava.....sada kada je sve opljackano i privatizirano.....suodgovorni ste za nastalu stetu i trebalo bi vam suditi je ste sutjeli sve ovo vrijeme............

M3
Miške 3
16:20 10.10.2012.

Poslije 1992.- svi sindikalisti su bogati PARAZITI. Prije su barem nabavljali zimnicu, svinjske polovice, organizirali izlete i vesele. A ovi samo kukaju, a plače su im veće od direktorskih. Radnička klasa NE TREBA SINDIKAT. Treba svoju PARTIJU.

Avatar comparator
comparator
16:09 10.10.2012.

Izgleda da je prošlo vrijeme svinjskih polovica pa sindikalcima gori pod petama. Oni koje brane upravo su radnički protivnici s izuzetkom zdrastvenih i školskih djelatnika. Kad se stave u obranu državnih službenika onda mi se gade jer ovo zlo što nam birokracija radi treba prestati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije