Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"mučna atmosfera"

Učitelji: Nova vlast je brutalnija, podržite nas na prosvjedu!

prosvjed
Duško Marušić/Pixsell
05.10.2012.
u 13:20

Obilježavamo Svjetski dan učitelja u mučnoj atmosferi, poručili su iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Svjetski dan učitelja hrvatski prosvjetari obilježili su proglasom na središnjem zagrebačkom trgu, u kojem pozivaju građane da im se pridruže u prosvjedu 11. listopada na Markovu trgu.

Stanje u prosvjeti je neizdrživo, samo entuzijazam nastavnika dijeli je od kolapsa, a smanjenje plaća prosvjetarima pokazuje da Hrvatskoj nije stalo do znanja, koje je temelj izlaska iz krize, poručuju.

– Učitelje ne mogu obezvrijediti malom plaćom jer mi imamo dostojanstvo i poziv, a oni neka se zapitaju o svom moralu – poručio je Branimir Mihalinec, šef srednjoškolskog sindikata.

Igor Raduka iz Nezavisnog sindikata znanosti upozorio je da zemlja s obrazovnom strukturom u kojoj 39% građana ima jedva završenu osnovnu školu, a samo 6,5% visokoobrazovanih, koja svodi prosvjetarske plaće ispod prosjeka, samo pokazuje da nema prosvjetnu politiku.

– Ove godine obilježavamo Svjetski dan učitelja u mučnoj atmosferi prepunoj negativnih osjećanja – u ambijentu zastrašivanja, ucjena, odmazde prema nastavnicima, laži ministara, protusindikalne propagande privatnih medija, odioznog sažaljenja s vrha vlasti i izdaje dijela sindikata. Nova vlast spram prosvjete odnosi se slično kao i prethodne garniture. Čak je i brutalnija – poručili su iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama te pozvali građane da se pridruže velikom prosvjedu.

Javni prosvjed održat će se 11. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića. Prosvjed će početi okupljanjem u 10.15 sati na Trgu Francuske Republike. Nakon toga slijedi povorka Ilicom da Jelačićeva trga, a manji broj prosvjednika otići će na Trg sv. Marka.

>>Prosvjed na tri trga 11. listopada, Ribić očekuje 20.000 prosvjednika

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Ada
Ada
21:58 05.10.2012.

Tužno. Neki jadni učitelj naučio je neko dijete čitati i pisati kako bi ga moglo kad odraste javno mrziti i po njemu pljuvati. Na žalost, ni učitelj ni roditelji nisu u tom slučaju uspjeli odgojiti čovjeka koji poštuje druge.

Avatar pupoljak
pupoljak
13:53 05.10.2012.

Učitelji, a da li ste vi ikada bili solidarni sa masama ljudi koji su ostajali bez posla u proizvodnji ili nisu uopće dobivali plaće po više mjeseci, a vjerojatno znate da vaše plaće ovise upravo o tim i takvim radnicima. Niste i nije vas bilo briga, a vidite došlo je vrijeme da kad nema tih radnika, nema niti vama novaca.

VE
vero
13:46 05.10.2012.

LJUDI, NARODE, MLADI I STARI - POKRENIMO SE !! Podržimo ovaj argumentirani prosvjed, to je naše pravo i NAŠA DUŽNOST! Danas učitelji, sutra svi ostali. Recimo im dosta i vratite na pravo na rad i život, a vi vratite pokradeno.o. Sve VLADE do sada su instalirale direktore u javna poduzeća i dok su svi krali narod (gdje su bili Nadzorni odbori - plaćenici). Ako treba žrtva, onda se neka i vlast koja nas je ovdje dovela žrtvuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije