Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed sindikata
Povratak na članak

'Prosvjedujemo u obranu socijalne države koju nam pokušavaju oteti!'

Prosvjed je dio najavljenih akcija sindikata javnih službi, koji su odbili rezanje materijalnih prava iz kolektivnih ugovora

Komentari 14

Avatar comparator
comparator
16:09 10.10.2012.

Izgleda da je prošlo vrijeme svinjskih polovica pa sindikalcima gori pod petama. Oni koje brane upravo su radnički protivnici s izuzetkom zdrastvenih i školskih djelatnika. Kad se stave u obranu državnih službenika onda mi se gade jer ovo zlo što nam birokracija radi treba prestati.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
16:18 10.10.2012.

20 godina gledate placku Hrvatskog radnika i sada ste nasli demonstrirati za spas socijalnih prava.....sada kada je sve opljackano i privatizirano.....suodgovorni ste za nastalu stetu i trebalo bi vam suditi je ste sutjeli sve ovo vrijeme............

VL
M3
Miške 3
16:20 10.10.2012.

Poslije 1992.- svi sindikalisti su bogati PARAZITI. Prije su barem nabavljali zimnicu, svinjske polovice, organizirali izlete i vesele. A ovi samo kukaju, a plače su im veće od direktorskih. Radnička klasa NE TREBA SINDIKAT. Treba svoju PARTIJU.

VL
VE
velikazmija
16:24 10.10.2012.

nebi me iznenadilo --da se sve svede na prestasvu za javnost --obično oporba bude prisutna treba sačekati pa onda komentar --dati --

VL
UF
ufrm
16:40 10.10.2012.

Ma ja bi ove vratio u exYU i to ravno u seriju "vruc Vetar" :)

VL
BZ
Branko Zajec
16:42 10.10.2012.

Sutra će Ribić doživjeti otrežnjenje. Neće se više šepuriti kao zagorski puran. Doživjet će potpuni debakl, jer ga ozbiljni sindikati (Preporod i Nezavisni sindikat) ne podržavaju. Svjestan gubitka povjerenja, počeo je pozivati građane u pomoć. Međutim ti isti građani nisu baš naivni, jer za beneficije koje traži Ribić, potrebno je oduzeti upravo tim građanima, koje ovaj sada poziva da mu se pridruže. Nije li interesantno, da se 14 zemalja u EU odlučilo istodobno za smanjenje plaća prosvjetarima ???

VL
ST
stric5
16:49 10.10.2012.

. ...sutra bi uz sindikate trebali biti ...svi drugovi iz socijal-demokratske partije i naravno čačićevi "indijanci" ...jer ...skupa su skupljali potpise 2010-e ...i u koloni ih dovlačili u zgradu Sabora RH

VL
Avatar madcap
madcap
16:54 10.10.2012.

E je neki izvrsno žive mlateći praznu slamu. I još uspijevaju prodavati da se za nekoga bore. Ovome Matijaševiću je Sanader sredio stan, istovremeno Ribič i kompanija troše milijune na novu zgradu a ni jednome plaća nije ispod 12 000 kuna. Nema šanse da me iti jedan od ovih odvede na kavu, a kamoli na demontracije. A nema ni njima šanse da im se vrati nikad prežaljeni Sanader.

VL
BA
Bandit
17:04 10.10.2012.

Bas me zanima kolika je placa ovim sindikalcima i dali je dobivaju redovno...

VL
ST
stric5
17:28 10.10.2012.

drugovi ...madcap i Bandit .. ...nećete virovat ali ...iste plaće i privilegije za koje se danas bore ...imali su i 2010-e kada su bili u koaliciji ...sa socijal-demokratskom partijom "velikoga vođe" ...i sa narodnom strankom-liberalima ratka čačića ...tada-tih dana ...stea ...ste i vas dvojica "slinili" po forumima i kukali nad radničkim pravima ...di ovih dana ...nestade socijalna komponenta koja vas ( drugove ) je tih dana krasila ____________________________ 10.10.2012. u 17:04h Bandit je napisao/la: Bas me zanima kolika je placa ovim sindikalcima i dali je dobivaju redovno... ---------------- 10.10.2012. u 16:54h madcap je napisao/la: E je neki izvrsno žive mlateći praznu slamu. I još uspijevaju prodavati da se za nekoga bore. Ovome Matijaševiću je Sanader sredio stan, istovremeno Ribič i kompanija troše milijune na novu zgradu a ni jednome plaća nije ispod 12 000 kuna. Nema šanse da me iti jedan od ovih odvede na kavu, a kamoli na demontracije. A nema ni njima šanse da im se vrati nikad prežaljeni Sanader.

VL
Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
19:39 10.10.2012.

Jadni i siroti Ribiću. Sindikalče opskurni ! Hrvatska nije nikada ni bila socijalna država ! Pa narod grca u mukama od 90.-ih ! Ljudi su osiromašili još za rata. Kralo se naveliko i privatiziralo dok smo bili u rovovima. Ratovali smo i gledali kako banda kupuje tvornice. Ribiću, svinjska polovico pokvarena. Šuti pokvareni sindikalče. Tebi je dobro u svim sistemima i pod svakom vlašću. Gdje si bio zadnjih dvadeset i dvije godine ?

VL
DO
Doglavnik
21:08 10.10.2012.

Svi se trebamo pridruziti u prosvjedima protiv Saveza Komunista Hrvatske !!!

VL
JO
JORGOVAN
08:09 11.10.2012.

No dakle, i ovo smo dočekali. Još da se samo pridruži veliki vođa sindikalaca u Hrvatskoj, šef velike laburističke stranke u kojoj je gro sindikalaca i koju su osovali uglavnom sindikalci pa bu cirkus kompletan. Bilo bi interesantno malo prošvrljati po knjigama kak i kam se troše novci od članarina, kad se gospoda iz sindikata uglavnom nalaze na plaćama uprava, a kao trebali bi se boriti kontra njih. Svašta. Malo podsjeća sve na sindikalnu shemu iz USA sistema, kad su sindikati postali produžena ruka mafije.....ovdje nije baš tak, al produžena ruka politike i uprava jesu svakak.

VL
OB
-obrisani-
18:47 11.10.2012.

Da barem ovi prosvjedi budu uspješni u obrani socijalne države, koju su nam oteli a ne što se govori pokušali oteti. Mišljenja sam da svi ovi sindikalisti boreći se za pravdu, socijalnu stabilnost, bore se za sebe, pošto isti nee osjećaju da im je umanjena plaća. Za tu dobru plaću a ne plaćicu svi bi mi bili grlati, kada bi uspjeli govorancijom zavarati sindikalne članove. Država će se pobrinuti da Sindikati nestanu a sa njima i sindikalni čelnici, koje se ne shvaća ugrooženo-ozbiljno. Ako uspiju mnoge će vratiti pod svoje okrilje, i to one koji su istupili ne slažući se sa njihovim osobnim stavovima. Što su poduzeli kod bivše Knežević i pronevjere, koja je zaista dobro za svoje blebetanje bila preplaćena. Borite se za pravdu sa bobjedom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.