Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS GLASOVANJE O COVID ZAKONU

Prosvjednici protiv mjera ispred Sabora: 'Ne damo vam djecu!'

Prosvjed bedem ljubavi
Foto: PIXSELL
1/24
15.12.2021.
u 10:34

- Vlada i stožeraši, cijepite si mame i supružnike, ali ne dirajte našu djecu. Poruka je to naroda - stoji na jednom od transparenata na prosvjedu

Hrvatski sabor nastavlja 9. sjednicu glasovanjem o raspravljenim točkama dnevnog reda. Među njima su i izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Uoči sjednice, na Markovom trgu od 8 sati okupljeni su prosvjednici koji se protive cijepljenju djece. Prosvjed nazvan "Bedem ljubavi 2" organizira niz inicijativa, a prosvjednici planiraju tijelima formirati bedem oko Markova trga. 

"Predsjedniče, pošaljite sporni zakon na ocjenu ustavnosti", "Predsjedniče, kao čuvar Ustava dužni ste odbiti potpisati neustavni zakon", "Vlada i stožeraši, cijepite si mame i supružnike, ali ne dirajte našu djecu. Poruka je to naroda", "Plenković, Vlada i stožeraši, svi ste baš neodgovorne neznalice i lažovi. Još malo i po vas dolaze pravda i narod", neke su od poruka na transparentima prosvjednika.

Prosvjed bedem ljubavi
1/24

10:20 - Ovom prosvjedu priključili su se i oni najsvetiji među nama - naše majke. Cijepljenje djece je oblik nakaradne zdravstvene pedofilije - kazao je govornik na prosvjedu te dobio ovacije prosvjednika. 

- Djeca, maloljetnici, nisu gotovo uopće izloženi opasnostima od covida i kada se na njih ide eksperimentalnim cjepivom onda to nije ništa drugo nego oblik zdravstvene pedofilije - ponovio je. 

- Kada je u pitanju obrana djece, tada su sva sredstva dozvoljena - kaže.

- Uputit ću poruku i našim časnim policajcima koji štite neprijatelje naroda. Jednoga dana u budućnosti, kada ćete sve znati i kada će pobjeda biti osigurana, vaš sinovi i unuci pitat će vas "na čijoj strani si bio kad se odlučivalo o ljudskoj slobodi". Moći ćete im reći "da, ja sam prešao na stranu naroda i možeš se ponositi", a što će drugi reći, spustiti pogled u pod - dodao je te pozvao narod da izađe na ulice i pokrene "masovni bojkot i masovno nenošenje maski".  

- Ako cijeli tramvaj skine masku, ne mogu vam ništa. Sistem ne može protiv naroda, protiv pojedinaca može - dodaje. 

- Nikada se nećemo predati! - zaključio je, a prosvjednici su nastavili skandirati: "Nema predaje!" i "Prekini glasanje!". 

09:55 - Oni donose zakon koji dijeli narod i stvara tenzije. To može dovesti do sukoba, mi to želimo spriječiti. Koga sretnemo ovdje pitamo kako će glasati, po savjesti ili zapovijedi. Ako se dogodi neki sukob, oni će biti odgovorni. Zakon je diskriminatoran i dijeli ljude - rečeno je na prosvjedu.

Prosvjednici uzvikuju "Maknite ograde!" i "Ne damo vam djecu!". 

09:38 Zbog prosvjeda se u centru Zagreba stvaraju i prometne gužve. Naime, policija ne pušta automobile prema Markovom trgu te se može doći samo pješice. 

09:30 Prosvjednici su počeli formirati bedem oko Markova trga.

15.12.2021.,Zagreb - Na Markovu trgu poceli su se okupljat prosvjednici, a okupljanje budno prate brojni policijski sluzbenici.Prosvjednici ce svojim tijelima formirati bedem oko Markova trga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

15.12.2021.,Zagreb - Na Markovu trgu poceli su se okupljat prosvjednici, a okupljanje budno prate brojni policijski sluzbenici.Prosvjednici ce svojim tijelima formirati bedem oko Markova trga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

09:00 Prosvjednike je prije sjednice došao pozdraviti zastupnik Nikola Grmoja. Na Markovom trgu porazgovarao je s nekoliko njih. Njegova stranka Most, podsjetimo, prikuplja potpise za referendum protiv COVID potvrda.

15.12.2021.,Zagreb - Na Markovu trgu poceli su se okupljat prosvjednici, a okupljanje budno prate brojni policijski sluzbenici.Prosvjednici ce svojim tijelima formirati bedem oko Markova trga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 48

AN
angeomihael
09:03 15.12.2021.

Želimo pravo na disanje i čistu krv.Želimo biti ljudi kakve nas je Bog stvorio,slobodni.

TO
tomzag
09:05 15.12.2021.

Morao bi konačno reagirati predsjednik i stati u obranu Ustava. Vidjet će se uskoro je li u talu s njima te samo odvlači pažnju ili će kao predsjednik i pravnik djelovati ispravno. Nitko nije dobio mandat da radi što hoće i iživljava se nad građanima.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:48 15.12.2021.

Lijepa zastava nema što.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije