Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNJEŽNE RADOSTI

Meteorolog otkrio kolika je vjerojatnost da na Božić padne snijeg

Čakovec: Snijeg zabijelio gradske ulice
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
14.12.2021.
u 10:14

Detaljnije i pouzdanije prognoze tek slijede, rekao je Pelajić.

U idućim danima na kopnu će biti oblačnije, osobito u utorak i srijedu tmurnije. Za ovo doba godine bit će uobičajeno hladno, ponegdje s maglom, uz poneku kišnu kapljicu ili snježnu pahuljicu.

Od četvrtka pak raste vjerojatnost za sunčana razdoblja, a za vikend bi u gorju opet mogao pasti snijeg, sažeta je tjedna prognoza koju je jučer za HRT-ovu emisiju "Vrijeme" uoči "Dnevnika" pripremio Izidor Pelajić, magistar fizike i geofizike iz DHMZ-a.

Na Jadranu će i u nastavku tjedna biti razmjerno vjetrovito.

– Umjerena i jaka bura i tramontana pojačavat će dojam hladnoće i prouzročiti povremene mjestimične probleme u prometu. Duž obale sjevernog dijela Jadrana povremeno će biti više oblaka, na moru prema Italiji moguće su i magle – najavio je Pelajić.

Meteorolog Pelajić kaže da je još prerano reći hoće li na Božić biti snijega, no donio je neke statističke podatke. 

– Nekad se prema vremenskim prilikama sljedećih 12 dana nastojalo pogoditi vrijeme idućih 12 mjeseci. Danas znamo mnogo bolje, ali ipak je još prerano reći hoće li danas zasađenu pšenicu na Božić prekriti snijeg. Statistički, vjerojatnost na moru gotovo je zanemariva, u nizinama u unutrašnjosti zamjetnijih je od 20 do 25%, a u planinama gotovo 90%. Naravno, detaljnije i pouzdanije prognoze tek slijede – rekao je.

Ključne riječi

Komentara 3

SI
sisavac
09:44 15.12.2021.

ali nas se uporno pokušava uvjeriti da znanost 'zna' kakve će temperature biti za 100 godina... ono, ekipa, niste u stanju sa nekom prihvatljivom sigurnošću reći kakvo će biti vrijeme za 3 dana, a umišljate da znate kako bude za 100 godina?! diplome ste očito kupili na sajmu.

OZ
ozbiljan22
13:00 14.12.2021.

Ako bude padao snijeg, biti će bijeli božić, ako bude padala kiša, biti će kišovito, ako bude malge, biti će maglovito.

JO
jorgen
11:00 14.12.2021.

Naslov: "Meteorolog otkrio kolika je vjerojatnost da na Božić padne snijeg" Tekst: Prerano je za reći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije