Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prosvjedi se nastavljaju, očekuje se razgovor s Čobankovićem

Iz ministarstva poljoprivrede dobili smo poruku da će se u ponedjeljak održati sastanak predstavnika ministarstva i slavonskih prosvjednika pa smo u znak dobre volje maknuli traktore s prometnica, kazao je Zvonko Pipić.
20. ožujka 2011. u 09:20 6 komentara 8 prikaza
prosvjed
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Prosvjedi na tri punka u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kod Jarmine, Ilače i Podgrađa, nastavljaju se u očekivanju razgovora s ministrom Petrom Čobankovićem.

Vođa prosvjeda Tomislav Pokrovac je rekao novinarima kako ima nekih naznaka da bi do razgovora moglo doći sutra, ali se još ne zna gdje iako bi seljaci voljeli da to bude negdje u Slavoniji. Nakon što policija jučer popodne nije dozvolila prosvjednicima da blokiraju obližnje raskrižje državne ceste Osijek-Vinkovci sa odvojkom prema Ivankovu čime bi zapadni prilaz Vinkovcima bio potpuno blokiran i onemogućila odlazak u Zagreb nekolicini prosvjednika, policija je pomaknula svoja vozila kojima su blokirali cestu, a i prosvjednici su maknuli traktore uz cestu i promet se odvija jednim trakom, ali uz manje teškoće. I kada je blokirana cesta, prosvjednici propuštaju vozila hitne pomoći i mještane Jarmine koji su se žalili da su najveće žrtve prosvjeda. Dvadesetak traktora je sinoć pokušalo blokirati državnu cestu Vukovar - Tovarnik i državna granica, ali im policija to nije dozvolila.

- Čim smo se traktorima pojavili na ulazu u Tovarnik zapriječili su nam ulazak i nisu dozvolili da odemo prema Ilači gdje smo, između Tovarnika i Ilače planirali postaviti blokadu i tako blokirati oba smjera prema garničnom prijelazu Tovarnik - kaže Stjepan Filić, vođa prosvjednika u Ilači gdje je danas dopodne bilo 50-tak traktora, ali tek nekoliko prosvjednika jer su većina otišli na misu ili nešto poraditi na gospodarstvu. I ovdje kao i kod Podgrađa gdje je 20-tak traktora, promet se odvija jednim trakom.

U nedjelju oko 9 sati prosvjednici u Virovitičko-podravskoj županiji odblokirali su sve državne ceste.

- Iz ministarstva poljoprivrede dobili smo poruku da će se u ponedjeljak održati sastanak predstavnika ministarstva i slavonskih prosvjednika pa smo u znak dobre volje maknuli traktore s prometnica. Do postizanja dogovora prosvjedni punktovi u Slavoniji ostaju, potvrdio je vođa virovitičkih prosvjednika Zvonko Pipić.

NAŠA SKIJAŠICA
Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • -obrisani-:

    Čobanković je obećao seljacima : Doći ću ako i meni ispećete koje prase

  • miso:

    Jučerašnjom zabranom kretanja traktoristima je pred Bjelovarom prekršeno ustavno pravo slobode kretanja u Hrvatskoj. Policija je izjavila da nisu najavili prosvjed. Oni su mogli slobodno doći na druge prosvjede, kao i svi drugi građani.

  • rogstrug:

    Pa u policijskoj državi je normalno da policija radi što želi...Boli njih ona stvar za prava građana. Ovi seljaci imaju uredno registrirane traktore i plačaju cestarinu, pa je nevjerojatno postupanje \"milicije\".