Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon pucnjave

Prosvjedi se nastavili tijekom noći. U Fergusonu na snazi izvanredno stanje

Ferguson
Foto: Reuters/PIXSELL
11.08.2015.
u 09:30

U gradu je i dalje napeto nakon što je u razmjeni vatre s policijom u nedjelju kritično ranjen još jedan afroamerički tinejdžer

Prosvjedi u Fergusonu u kojem je prije godinu dana ubijen nenaoružani afroamerički tinejdžer Michael Brown nastavili su se tijekom noći s ponedjeljka na utorak.

Policija je uhitila najmanje devet osoba nakon što su prosvjednici blokirali prometnu traku na aveniji West Florissant, javlja ABC News.

U Fergusonu je na snazi izvanredno stanje koje je proglašeno u ponedjeljak, a u gradu je i dalje napeto nakon što je u razmjeni vatre s policijom u nedjelju kritično ranjen još jedan afroamerički tinejdžer, javlja BBC.

Riječ je o 18-godišnjem Tyroneu Harrisu koji je kasnije optužen za napad na policajce. No njegov otac tvrdi da je njegov sin bio nenaoružan i da je bježao u strahu za svoj život.

Do pucnjave je u nedjelju došlo nakon mirnih komemoracija u sjećanje na Michaela Browna koji je ubijen u kolovozu 2014. godine.  Upucao ga je, podsjetimo, bijeli policajac koji je kasnije oslobođen optužbi, a njegova smrt uzrokovala je val prosvjeda

>> Pucnjava tijekom obilježavanja smrti ubijenog tinejdžera: Dvoje ozlijeđenih 

>> Nenaoružanog Michaela odlikovani policajac ubio je sa 6 metaka

Komentara 16

JE
jelenka
09:49 11.08.2015.

presatala sam da se zapitamn koja je razlika izmedju onoga za sto krive isil i onoga sto sami rade (zapad ) pogotovu fascinira izrael, razlog je taj sto isil transparentno ide dalje, a zapad skriva planove i kada izrael jee sasvim vidljiv na akcijama gdje svaki universalni zakon krsi

KR
Krasimir
09:40 11.08.2015.

imaju srece sto su amerikanci, da su arapi ne bi bilo mnogo istrazivanja zasto su ubijeni, eto u bliskom istoku Gazi ubiju po 500 -600 djece i to skolama,bolnicama,UN objektima,pa nema ni slike o njima, te niti brojke o toj o toj ubijenoj djeci, a znate zasto, zato sto su nepravedne drzave koje "sire demokratiju"

KR
Krasimir
09:43 11.08.2015.

jos bi reko da je tesko muslimanima sirenjem zapadne ili ruske demokratije, jer zapad ima 2pojma o demokratiji,jedna je ona koja vazi za sebe i izrael, a jedna za muslimane i crnce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije