Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osumnjičen za napad

Prosvjed podrške HGSS-ovcu pred zatvorom: 'Škalamera je kolateralna žrtva'

Zatvor u Rijeci
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
27.08.2019.
u 15:54

Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom, stoji u pozivu na skup

U znak podrške Matku Škalameri, osumnjičenom da je zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje i tjelesno napao 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića lakše ga ozlijedivši, u srijedu u 19,30 sati pred zgradom zatvora u Rijeci održat će se prosvjed građana.

Na društvenim mrežama i u komentarima na novinske tekstove, od objave informacije da je osumnjičeni Škalamera, u velikoj većini mu se također iskazuje podrška, učestalo uz nevjericu da je on mogao počiniti djelo koje mu se stavlja na teret.   

Prosvjed organizira Klub navijača Armada, navodeći da poziva svoje članove, simpatizere, navijače HNK Rijeke i građane Rijeke te ljude dobre volje na mirno okupljanje pred istražnim zatvorom.

"Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom. Naš "Škala" je u svemu ovome samo kolateralna žrtva niza proteklih događanja u Hrvatskoj. Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja", stoji u pozivu na skup. 

S obzirom na to da je Matko Škalamera istaknuti član stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Rijeci i jedan od njezinih utemeljitelja, HGSS se oglasio na svom facebook profilu.

"Matko Škalamera u ovim trenutcima prolazi kroz iznimno teške životne trenutke nastale potpuno neopravdanim medijskim linčem obzirom na podnesene optužbe" te mu je pružena apsolutna podrška kao prije svega našem prijatelju te vrhunskom gorskom spašavatelju", stoji u objavi HGSS-a.

U objavi HGSS navodi se da njihovi članovi ne diskriminiraju ljude po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kojom bi stvarali razliku od čovjeka do čovjeka. "Svaki oblik diskriminacije ljudskih bića smatramo neprihvatljivim za naše društvo", istaknuto je.

Matka Škalameru policija sumnjiči za upućivanje ozbiljnih prijetnji 70-godišnjaku zbog nacionalnog identiteta te tjelesni napad zbog kojeg je 70-godišnjak lakše ozlijeđen. Kako je izvijestila policija, sukob je izbio 20. kolovoza oko 20 sati, zbog parkiranog automobila ispred stambene zgrade u Viškovu. Kako je Škalamera državni službenik, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite, udaljit će ga se iz službe, izvijestila je policija.

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
16:05 27.08.2019.

Jadan čovjek🙄. Od svađe oko parkiranja nastao 'zločin iz mržnje, 30 dana pritvora i medijska histerija pogotovo odvratnog Index.hr-a😣. Podrška Matku i nek' se drži!

DU
Deleted user
16:21 27.08.2019.

Predstavnik Srba javno kaže da je ova država nastavak NDH-a i svi šute ko ...... Matko odgurnuo manjinu i odmah,sa lisičinama na rukama 30 dana pritvora,a portali se natječu u pljuvanju hrvatske države. Blago rečeno nije pošteno prema Matku,većinskom narodu,a osim Pupovca mislim da ni Srbi neće profitirati.

Avatar Django
Django
16:35 27.08.2019.

Matteo Scallamera se treba početi braniti istim oružjem. Zatvoren je očito zbog Arsićeve netrpeljivosti prema nacionalnim manjinama (Talijanima).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije