Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
davor božinović

'Prosvjed u Vukovaru i otkrivanje zločina na Ovčari nisu povezani'

Davor Božinović
Luka Stanzl/Pixsell
14.09.2018.
u 12:58

Ta radna skupina u pola godine riješila je dva konkretna slučaja, posvetila se sistematiziranju kompletne dokumentacije i intenzivirala kriminalistička istraživanja, ističe Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ustvrdio je u petak da razrješenje slučaja ubojstva hrvatskog branitelja (pripadnika 204. brigade HV-a Damira Kovačića) na Ovčari i otkrivanje identiteta počinitelja s dvojnim državljanstvom (srbijanskim i hrvatskim) koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu i najava prosvjeda u Vukovaru zbog sporosti državnih organa u rješavanju takvih slučajeva nisu međusobno povezani.

Puno prije nezadovoljstva vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave ustrojili smo novi tim u Ravnateljstvu policije i došli do zaključka da ne možemo biti zadovoljni dinamikom razrješenja ratnih zločina pogotovo u Vukovaru i Ovčari, rekao je Božinović novinarima nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novih vatrogasnih vozila..

Ta radna skupina u pola godine riješila je dva konkretna slučaja, posvetila se sistematiziranju kompletne dokumentacije i intenzivirala kriminalistička istraživanja, ističe Božinović.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić rekao je kako je radna skupina na čelu sa službenicima Ravnateljstva policije u suradnji s domicilnim policijskim upravama i Državnim odvjetništvom podnijela kaznenu prijavu protiv 49-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina nad zarobljenicima.

Nitko ne može utjecati na kriminalističko istraživanje, jer policijski službenici rade samostalno, neovisno i profesionalno, naglasio je Ćelić i ustvrdio kako su sve informacije koje su dobili od Penave već imali ranije, pa to ni u kojem dijelu nije utjecalo na ono što se dogodilo u idućih par dana.

Istraga je vrlo zahtjevna, potreban je kontinuitet i vrijeme da se dovede do podnošenja kaznene prijave, istaknuo je Ćelić i poručio kako je policiji prioritet razrješenje kaznenih djela ratnih zločina na Ovčari, i bilo gdje drugdje.

Počinitelj ima dvojno državljanstvo i putem međunarodne pravne pomoći učinit ćemo sve da ga privedemo pravdi, dodao je.

>> Pogledajte video - Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

Komentara 43

Avatar Narod
Narod
14:57 14.09.2018.

Bozinovic barem radi, proveo dosta promjena u policiji ucinio je ucinkovitom. Vlaha Orepic i Ostojic nisu radili nista a njega se napada, naravno sdpmostovci uvijek prvi - drz lopova!

GO
Goldstadt
15:05 14.09.2018.

halo manky iz sdphdz nakota, nije penava se sjetio sada on se sjeća već 27 godinica samo vi mračnoga uma se ničega ne sječate sve na način APP. Jadna li vam majka izdajnička i tebi božinoviču u cijelim HR Vladama,ama, sramite se do groba dat će bog da krepate od sramote !!

RI
rimac444
21:53 14.09.2018.

Podrška Penavi. Zločini srba i titovih komunjara najveće su zlo koje opterećuje i uništava hrvatski narod. Bez lustracije nema nam budućnosti, a to mogu nametnuti samo autoriteti kao što su branitelji i crkva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije