Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šoljić: Penava ima našu potporu, tražimo istrage i procesuiranje ratnih zločina

Predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić navodi kako su oni, kao i ostale udruge, u više navrata skretali pozornost na neučinkovitost i tromost sustava vezano za nerješavanje ratnih zločina na području cijele bivše Općine Vukovar i Vukovarsko-srijemske županije.
14. rujna 2018. u 11:58 6 komentara 488 prikaza
Ivan Penava
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U sklopu svih događanja oko održavanja prosvjeda u Vukovaru 13. listopada,kojim gradonačelnik Vukovara Ivan Penava želi ukazati na nerad državnih institucija kada je riječ o neprocesuiranju ratnih zločina, oglasila se i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara. Predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić navodi kako su oni, kao i ostale udruge, u više navrata skretali pozornost na neučinkovitost i tromost sustava vezano za nerješavanje ratnih zločina na području cijele bivše Općine Vukovar i Vukovarsko-srijemske županije.

Ivan Penava Ivan Penava: 'Ovo nije prosvjed protiv Plenkovića, on je dosad najbolji premijer'

-Stoga dajemo potporu inicijativi Ivana Penave o održavanju mirnog i apolitčnog prosvjeda 13. listopada vezano za temu šutnje institucija hrvatskog društva u procesuiranju ratnog zločina kao i odgovornih osoba koje su iste počinile na području grada Vukovara i cijele Vukovarsko-srijemske županije, navodi Šoljić.

Ističe i kako se ne smiju i neće zaboraviti žrtve Vukovara, Bogdanovaca, Berka, Bapske, Lovasa, Tovarnika, Tompojevaca, Mikluševaca, Čakovaca, Nuštra, Cerića kao i svi počinjeni zločini u Lici, zadarskom zaleđu kao i sve žrtve u Domovinskom ratu.

Andrej Plenković Prosvjed u Vukovaru režiran Hvidrine igre baš na dan prosvjeda – udar dijela HDZ-a na Plenkovića

-To nije pitanje branitelja ili braniteljskih udruga, to je pitanje svih nas, pitanje ljudskosti i čovječnosti, pitanje Vlade RH, DORH-a i svih drugih državnih institucija koje hrvatski građani plaćaju. Želimo napomenuti i kao branitelji, ali i ljudi koji se svakodnevno susreću s problematikom ratnog zločina, da je period od 27 godina predugačak, a jako je malo ili gotovo ništa učinjeno na području cijele Hrvatske u smislu rješavanja ratnog zločina, zaključio je Šoljić.

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar sindarela
  sindarela:

  Šta kaže predsjednica drago joj zbog razno raznih zavrzlama

 • zlatan456:

  Zamislite da su Saveznici poslije 2. svj. rata tražili i osuđivali zločince kao u Hrvatskog. Hm, Goering bi završio u zatvoru 1968. godine, i to možda.

 • ilicak:

  Penava je ( milion ) posto u pravu i treba procesuirat i kaznit sve koji su i koji rade protiv Hrvatske i ako nije za Hrvatsku protjerat ih nek idu u drzavu koja je za njih bolja od Hrvatske. napolje B č .