Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Organizatori poručili sa splitske rive:

Prosvjed protiv Istanbulske prerastao u otpor politici Vlade

Foto: Slavica Vuković
12.04.2018.
u 10:02

Sanja Bilač bila je gradska vijećnica HDZ-a u Splitu u mandatu od 2009. Za poraz na izborima 2012. prozvala je J. Kosor i izašla iz stranke

Taj prosvjed prerastao je protivljenje ratifikaciji Istanbulske konvencije jer se pretvorio u glasan i jasan stav građana protiv politike Vlade. To je najozbiljnija poruka Vladi jer je očito da ne reagira na činjenicu da je 60 posto građana protiv ratifikacije, da ne reagira na to da 80 posto građana smatra da država ide u krivom smjeru – poručila je jučer sa splitske rive, dan uoči najavljenog prosvjeda, Sanja Bilač koja se javnosti obratila u ime Građanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije koja organizira današnji prosvjed.


Građanski prosvjed

– Najvažnije je ponoviti da je to građanski prosvjed. Želimo miran i dostojanstven građanski prosvjed bez izgreda. Riječ je o našoj domovini i tu činjenicu ne smije se ugrožavati – rekla je Bilač i istaknula da potporu i najave dolaska primaju sa svih strana. 
Okupljenima će se obratiti nekoliko govornika, ali nije htjela reći tko. Nitko iz svijeta politike. Na pitanje hoće li doći i general Glasnović i drugi saborski zastupnici koji se protive ratifikaciji, rekla je da neće nitko od njih jer je to građanski prosvjed.
– Javilo se puno volontera. Ne želimo izlaziti s brojkama, naše je srce veliko i osjećamo da će nas biti puno. Potporu su dale brojne udruge, branitelji, ratni vojni invalidi, udovice, nismo se nadali da će se mladi toliko odazvati na prosvjed – rekla je Bilač. Nije željela komentirati prijepore oko najavljenog referenduma ni razdor u HDZ-u. – Apeliramo na saborske zastupnike HDZ-a da je riječ o politici koja je suprotna i programskim načelima HDZ-a i članovima, ali ostavljamo da sami donesu odluku i preuzmu odgovornost prema svom narodu. – Ovaj trenutak sutra na rivi bit će nešto najbolje što je Hrvatska doživjela još od zajedništva iseljene i domovinske Hrvatske u doba našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ta činjenica da ljudi prolaze mentalnu i psihološku promjenu nešto je najdivnije što će se dogoditi – rekla je Bilač. Sanja Bilač poznata je u splitskoj političkoj javnosti. Bila je gradska vijećnica HDZ-a, u mandatu od 2009. i jedna od najgorljivijih oponenata Željku Kerumu. U otvorenom pismu prozvala je tadašnju predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor kao odgovornu za poraz na izborima 2012. i poslije je izašla iz stranke i vratila vijećnički mandat.

Magistra teologije

Na sljedeće izbore išla je samostalno i nije ušla u Gradsko vijeće. Doktorirala je na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Kandidirala se za poziciju voditeljice Ekspertne radne skupine u sklopu kurikularne reforme. Uvrštena je među njih šestero koji zadovoljavaju formalne uvjete, ali, kao što znamo, natječaj je nedavno poništen. Govorila je i javnosti nepoznata Jelena Teklić, magistra teologije.
– Želimo sutra preko prosvjeda poručiti vladajućima da vlast pripada narodu, da izlazi iz naroda i da su zahvaljujući našim glasovima tu gdje jesu – rekla je Teklić.

1/31

Komentara 18

IS
istjerivackomunista
10:36 12.04.2018.

Ovo je utakmica za ljudsku rasu.Ne smijemo izgubiti jer čemo izumrijeti.Svi na Rivu da se vidi da ljudsko biče zemljom još još hodi.

MA
Matovilac3
10:56 12.04.2018.

Dioklecijan je ubijao Krščane.Danas on uvodi rodnologiju.Evo lucifera ili skračeno evo-lucija.Sve jacno i bračo ne mogu nas pobjediti ako smo u velikom broju.Vidimo se na Rivi.

Avatar Observer
Observer
10:18 12.04.2018.

Svi na rivu a milicija nek broji koliko nas ima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije