Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA OBLJETNICA

Prošlo je pet godina od smrti Nore Šitum – 'strašnog lava'

grob Nore Šitum u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
20.03.2018.
u 12:08

Norin otac na Facebooku se prisjetio tužne obljetnice stihovima pjesme Doris Dragović "Moja jube,lipi cvite"

Danas se navršava pet godina od smrti Nore Šitum, djevojčice čija je bolest ujedinila Hrvatsku. Bolovala je je od leukemije, a u humanitarnoj akciji skupljao se novac za eksperimentalno liječenje u Philadelphiji. Norin otac Ivica Šitum prisjetio se na Facebooku tužne obljetnice, uz stihove pjesme "Moja jube, lipi cvite", koju pjeva Doris Dragović:

 "Takne me i sad, posle pusta vremena
slatka muzika tvoga imena
podigne se val i udre snagom svom
slabo misto u srcu mom

Moja jube, lipi cvite moj
satraće me ovaj nespokoj
rekli su da vrime liči
ali to su samo riči, bol ne prestaje

Moja jube, lipi cvite moj
kosa sidi, snig je već u njoj".

Podsjetimo, Nora je bolovala od akutne limfoblastične leukemije, a za liječenje joj je trebalo gotovo 3,3 milijuna kuna. U velikoj humanitarnoj akciji u samo nekoliko dana prikupljeno je osam milijuna i Nora je otputovala u Philadelphiju 7. veljače 2013., no zdravstveno stanje pogoršalo joj se nakon kemoterapije.

Nakon Norine smrti njeni roditelji tražili su da im udruga "Hrabro dijete" solidarno isplati iznos od 4,388.224 kuna s pripadajućim kamatama, prikupljen u humanitarnoj akciji za liječenje njihove curice. Međutim, revizijski sud prihvatio je tumačenje nižestupanjskih sudova koji su zaključili da sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji ne predstavljaju ostavinsku imovinu korisnika, odnosno nisu nasljediva. Šitumovi će morati platiti i troškove parničnog postupka u iznosu od 155 tisuća kuna.

Nora je sahranjena u Zadru, a na njenom grobu danas je mnogo igračaka i cvijeća prijatelja i članova obitelji, koji se sjećaju "strašnog lava" koji je ujedinio Hrvatsku.

Komentara 15

BE
Bel
13:38 20.03.2018.

Molim Vas najuljudnije, osvrnite se i na ostalu djecicu koja su umrla od teskih blesti u ovih pet godina i na njihove obitelji koje su u tuzi i bolu i koje se ne sjete medijski se eksponirati kao obitelj Situm. Ovo s jadnim dtjetescetom Norom je prevrsilo svu mjeru pristojnosti. Nije Nora jedina, po nicemu nije posebna osim po majci (i ocu) koja obozava medijsku paznju. Pa zar je to nacin ? U ime svih tugujucih obitelji i sve djecice koja su danas andjelici, ja vas pitam-kako vas nije sram?

Avatar slaven0
slaven0
12:28 20.03.2018.

:'-(

M3
Miške 3
12:55 20.03.2018.

Država koja novac za liječenje bolesne djece namiruje PROSJAČENJEM, nije država. A istovremeno im legalno Todorić, Sander,Vidošević, Bandić i ostali u sudskom postupku kradu na milijarde eura. Sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije