Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac Nore Šitum

Ivica Šitum: Doznat ćemo istinu, to smo dužni našem djetetu

Ivica Šitum
Robert Anic/PIXSELL
30.10.2013.
u 09:58

Ako Bog da, ipak ćemo doznati istinu, a to je najbitnije i to smo dužni našem djetetu i ljudima koji su nam pomogli kad nam je bilo teško, rekao je Ivica Šitum

Nakon jučerašnjih događanja vezanih za financijsko poslovanje udruge Hrabro dijete, Ivica Šitum, otac Nore Šitum, na Facebooku je objavio otvoreno pismo.

"Put koji smo izabrali dug je i trnovit i to smo znali od samog početka, ali jedini način da se istina dozna je, nažalost, ovaj. Suočeni smo ne samo s dobrim komentarima nego i s lošim. Loše je ružno slušati, ali svi imaju pravo na komentar i na svoje mišljenje. Jedino što nas ohrabruje je to da istina mora kad-tad izaći na vidjelo i da onaj tko laže ne može lagati dovijeka.

Gledam Dnevnik večeras i svi oni koji su umiješani u afere i protiv kojih se vode sudski postupci plaču i govore kako su žrtve. Mi naše suze nastojimo zadržati u naša četiri unajmljena zida i pokušavamo zadržati dostojanstvo. Sve što smo iznijeli su činjenice potkrijepljene dokumentima. Sav novac koji je skupljen na naš privatni račun prebačen je onaj dan kad smo krenuli u Ameriku na račun udruge HD.

Radi se o iznosu od 3,800.000 kn baš zbog toga da nas netko ne bi sutra prozivao zbog novca i za to imamo sve dokumente. Jedino što smo tražili je to da se nama kao roditeljima i javnosti dostavi dokumentacija koliko je skupljeno novca i kako je novac trošen, a na to pitanje će netko kad-tad morati odgovoriti. Ako ne nama, onda će odgovarati institucijama.

Trebat će malo vremena, ali ako Bog da, ipak ćemo doznati istinu, a to je najbitnije i to smo dužni našem djetetu i ljudima koji su nam pomogli kad nam je bilo teško", napisao je Ivica Šitum. 

Podsjetimo, roditelji djevojčice Nore Šitum koja je prije nekoliko mjeseci izgubila borbu s leukemijom jučer su na konferenciji za novinare optužili udrugu Hrabro dijete da skriva bankovne izvode i izvod donacijskog telefona u humanitarnoj akciji za Noru. Iz udruge su te tvrdnje odbacili te na Facebooku objavili nekoliko izvadaka bankovnih računa. 

Zbog svega navedenog Ministarstvo financija najavilo je financijski nadzor s kojim se počinje idući tjedan. 

>> 'Od ponedjeljka kreće financijski nadzor Udruge Hrabro dijete'

>> Norina majka: Zahvaljujem vam što lažete, što nemate morala!

>> Udruga Hrabro dijete: Evo, ovo je taj nestali novac

Komentara 1

PE
petar1
18:28 13.11.2013.

Bravo g. Šitum samo naprid i nemojte pokleknit prid ovim gadovima koji pisu kojekakve idiotarije i iskrena sućut za malenog andjela Noru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije