Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE SKROMNO, ALI NIČEGA NIJE NEDOSTAJALO

Proslava Josipovićeve pobjede: Slavlje do zore

ivo josipović
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/10
11.01.2010.
u 21:14

Uzvanici na večeri u "Starom fijakeru" jeli gulaše, variva i sinjske arambašiće, a i Mesić je došao na večeru, a ne u stožer

Iako je već u 19 sati bilo posve jasno da je Ivo Josipović, SDP-ov kandidat za trećega hrvatskog predsjednika, pobijedio i osvojio predsjednički mandat, pravo slavlje počelo je tek poslije ponoći, pošto je Državno izborno povjerenstvo objavilo službene rezultate.

Krenulo je čestitanje i ljubljenje, a točilo se bijelo i crno vino s etiketom “PobjeDA” koje su konobari dovlačili iz naizgled neiscrpnih zaliha.

Mnogi gosti nisu previše pazili na količine pića koje ispijaju pa su se događale i manje nezgode u kojima je morala intervenirati i ekipa Hitne pomoći koja je, baš kao i na slavlju nakon prvoga izbornoga kruga, dežurala u zagrebačkom Novinarskom domu.

Završio u bolnici

– Jedan je naš prijatelj malo pao na leđa i razderao kožu na glavi. Možete li doći to malo pogledati – pozvao je jedan gost ekipu Hitne pomoći.

Međutim, čini se da je ipak umanjio težinu ozljeda koje je gost doživio jer ga je, pošto su ga premotali, Hitna odvezla u bolnicu. No ništa nije moglo pokvariti odličnu atmosferu u glavnoj dvorani u kojoj su se nalazili “obični” gosti i članovi stožera te u pokrajnjoj prostoriji rezerviranoj za VIP goste u koju su novinarima ulaz branili zaštitari.

Ulaz je u štićenu prostoriju bio dopušten samo probranima, poput ministra pravosuđa Ivana Šimonovića, koji je kasno navečer došao čestitati kolegi s kojim je sudjelovao u uobličivanju i provedbi brojnih pravnih projekata za Hrvatsku.

Ući su mogli i generali Anton Tus i Petar Stipetić, no oni su se ipak radije zadržavali među “običnim” uzvanicima koji su zauzeli prostorije za pušenje.

Za slavlje je u nedjelju bio otvoren, inače već mjesecima zatvoren, i restoran Press klub jer Novinarski dom jednostavno nije mogao primiti sve one koji su željeli čestitati novom predsjedniku.

Čekali deset godina

U Press klub su se oko 1 sat spustili i Ivo i Tatjana Josipović, no u njemu su se prilično kratko zadržali. Imali su već dogovorenu večeru u restoranu “Stari fijaker” u Mesničkoj ulici.

Oko Josipovićeva stožera navečer su se rasporedile i prilično brojne policijske snage pa su mnogi pomislili da će predsjednik Stjepan Mesić doći čestitati nasljedniku.

No to se nije dogodilo Mesić je Josipoviću ruku stisnuo u restoranu na kasnoj slavljeničkoj večeri. Mesić je došao nešto poslije 1 sat u noći i zadržao se oko sat vremena, rekli su nam sudionici večere. Na njoj su uz Ivu i Tatjanu Josipović bili i Zoran Milanović sa suprugom Sanjom, a Stjepanu Mesiću društvo je pravila kći Dunja.

Prisutni su bili i brojni drugi esdepeovci jer to je bilo prvo pravo pobjedničko slavlje nakon deset godina.

– Bilo je skromno bez bakanalija iako baš ničeg nije nedostajalo. Dobro smo se zabavili – rekao nam je Zoran Milanović. Na meniju su bila različita variva i gulaši te sinjski arambašići.

– Pili smo otvoreno kućno vino – ustvrdio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Telefoni isključeni

Josipović je u “Starom fijakeru” dobio i prvi dar, umjetničku sliku, za pobjedu na predsjedničkim izborima. Jučer je teško bilo doznati malo više detalja o druženju u “Starom fijakeru” jer su telefoni mnogih esdepeovaca bili isključeni do kasno poslijepodne, a oni koji su se javljali nisu bili previše rječiti i izgovarali su se sastancima i prezaposlenošću.

Ipak, doznali smo da se gotovo nikome nije odlazilo iz restorana prije novog predsjednika i njegove supruge. Oni su se s gostima oprostili u ranim jutarnjim satima i restoran napustili oko 4 sata ujutro, a kući su stigli točno u 4.20. I pred vratima zgrade u te sitne sate našlo se čestitara...

Komentara 6

DO
doktorica
21:44 11.01.2010.

barem su otvorili tortu,dok bandićevci sa svoje nisu skinuli celofan-valjda drže \"liniju\".

OP
Opomena
21:44 11.01.2010.

A NEK SE --JUGOSLOVENI RADUJU,ahahahahahahahah

LU
Lujo123
21:46 11.01.2010.

»povijesnih prava slovenskih ribara u hrvatskim teritorijalnim vodama\" - o ovome govori u najavi susreta pahor - kosorova - Glasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic. Kaj vi iz VL o tome niš neznate?! Popapala vam maca jezika - ha?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije