Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Propala tvrtka koja je milijunskim iznosima iz gradskog proračuna izdavala Zagreb.hr

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa u studenome prošle godine kojim su se pozivali vjerovnici Medijske mreže da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka
05. siječnja 2017. u 15:30 1 komentara 559 prikaza
Županijski, Općinski i Trgovački sud u Bjelovaru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja Medijske mreže d.o.o, tvrtke koja je svojevremeno milijunskim iznosima iz zagrebačkog proračuna izdavala dvotjednik Zagreb.hr pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s više od 300.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa u studenome prošle godine kojim su se pozivali vjerovnici Medijske mreže da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, kao i zastupnica tvrtke Branka Panić da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza Medijske mreže.

Trgovački sud u Splitu odgodio otvaranje stečaja Dalmatinke nove bale Varaždinsko smeće Trgovački sud poništio ugovor Patafte, Čehoka i Kezelja

Budući da se vjerovnici i zastupnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je Medijska mreža nesposobna za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Medijska mreža je sudjelovala u pokretanju dvodnevnika Zagreb.hr 2008. i u dvije su godine izlaženja, prema napisima u Poslovnom dnevniku, Zagrebački holding i Grad Zagreb Medijskoj mreži transferirali oko 25 milijuna kuna te platili još oko šest milijuna kuna PDV-a.

No, taj novac se, prema pisanju medija, postupno smanjivao tako da i planirana i prvotno ugovorena naklada od 400.000 primjeraka nikada nije bila ostvarena. Nakon razlaza zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i SDP-a, Zagrebački holding prestao je financirati tiskanje dvotjednika Zagreb.hr navodeći da je "proizvod bio ispod razine". Ta tiskovina prestala je izlaziti krajem 2010. kada je, prema medijskim napisima, Medijska mreža preuzela pravo na ime i koncept Zagreb.hr-a.

TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati