Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lovac na zlato

Pronašao 100 tona blaga iz doba SSSR-a

zlato
Foto: Thinkstock
10.09.2015.
u 07:00

Riječ je o zlatnim polugama, nakitu i dragom kamenju koje su Sovjeti zakopali pred navalom njemačke vojske

Zasad nepoznati lovac na blago tvrdi da je u blizini ruskoga grada Smolenska ispod sela Otnosova pronašao nevjerojatnih sto tona blaga koje su Sovjeti tijekom Drugog svjetskog rata sakrili od nacista. Misteriozni pronalazač svoje otkriće objavio je novinarima njemačkog Bilda preko berlinskog odvjetnika Mihaila Kantora koji ga zastupa i koji tvrdi da je nalaznik blaga riskirao vlastiti život jer je koristio georadare na području sela Otnosova kako bi izvršio podzemna istraživanja. Prema njegovim riječima, veća količina blaga zakopana je na tom području tijekom 1941. godine, nekoliko mjeseci prije pada Smolenska u ruke Nijemaca. Riječ je navodno o šest kamiona natovarenih zlatnim polugama, nakitom i različitim vrstama dragog kamenja.

Kamioni s blagom nalaze se zakopani na dubini između petnaest i sedamnaest metara, a na njima je oko sto tona blaga. Ovo je drugo veliko otkriće blaga iz doba Drugog svjetskog rata u posljednjih nekoliko mjeseci, nakon što su lovci na blago pronašli legendarni vlak s nacističkim zlatom. Oko sovjetskog zakopanog zlata desetljećima kruže legende, a lokalno stanovništvo sjeća se kako su vojnici Crvene armije zakopavali kovani novac i dragocjenosti. Misteriozni nalaznik preko odvjetnika je najavio objavu dokaza o nalazištu za nekoliko dana.

>> Skrivali se na dnu: Pronašli 350 zlatnih novčića vrijednih 30 milijuna kuna

Komentara 9

DU
Deleted user
08:28 10.09.2015.

Ne vjerujem da je to blago izgubljeno u ratu. Ako je organizirano prevoženo, onda se zna kuda i tko ga je zakopao, a bilo je i ostalo je osoba i dokumenata koji to mogu potvrditi.

DU
Deleted user
08:28 10.09.2015.

Pitanje je u kojoj švicarskoj banci su ''naši'' komunisti zakopali opljačkano zlati?

Avatar nekakav
nekakav
07:05 10.09.2015.

zanimljivo da baš u doba velikih kriza imamo ovakve vijesti. nijemci, poznati kradljivci kulturnog blaga, su opljačkali rusiju, carske sobe, dvorce, poljsku, čehoslovačku. nisu baš pljačkali po zapadnoj europi. niti rušili. valjda jer su prijatelji. i ja ću objaviti dati da sam našao ustaško blago. tražim 45%. sve ću potrošiti na sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije