Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Pronađena tijela 27 migranata u zapadnoj Libiji, a krijumčari rade nekažnjeno

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
24.02.2017.
u 07:34

Pedeset i šest migranata spašeno je iz kontejnera, neki od njih s teškim ozljedama i frakturama

Tijela 27 migranata otkrivena su u zapadnoj Libiji, od čega je njih 13 umrlo ugušivši se u kontejneru za prijevoz robe, objavio je u četvrtak Crveni križ.  

Čini se da su pronađeni stradali migranti bili nekoliko dana zaključani u kontejneru dok su bili transportirani prema Homsu, na sredozemnoj obali, otkuda su trebali pokušati prijeći Mediteran i dokopati se Europe, navodi se u priopćenju Crvenog križa.

Pedeset i šest migranata spašeno je iz kontejnera, neki od njih s teškim ozljedama i frakturama, dodaje se u priopćenju.

Još je 14 tijela pronađeno u četvrtak u moru u blizini obalnog grada Zuvare, zapadno od Tripolija, dok je spašeno njih 124, kazao je lokalni glasnogovornik Crvenog križa.

Libija je postala glavni pravac za migrante koji se preko Mediterana žele dočepati Europe. Prošle je godine tom rutom do Italije stiglo rekordnih 181.000 migranata.

U samoj Libiji krijumčari migranata rade nekažnjeno, a migranti su žrtve nasilja širokog spektra, uključujući silovanje, mučenje i prisilan rad.

>> Dječak (11) se skrio u prikolicu kamiona i htio prošvercati u Hrvatsku

>> Tragedija u Sredozemlju: na libijskoj plaži pronađeno najmanje 74 tijela migranata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije