Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavio kampanju

Josipović promovirao modernizaciju željeznice te električno Tesla vozilo

karlovac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
31.12.2014.
u 11:27

Osim toga, vožnja vlakom je i ekološki prihvatljivija jer je zagađenje okoliša daleko manje, a i prijevoz, posebno robe, je daleko jeftiniji – kazao je predsjednik Ivo Josipović

– U Karlovac sam danas došao vlakom kako bih odaslao poruku o važnosti željeznice, o nužnosti njezine modernizacije kako bi naša željeznica izgledala popust istih modernih sustava u Europi i svijetu. Osim toga, vožnja vlakom je i ekološki prihvatljivija jer je zagađenje okoliša daleko manje, a i prijevoz, posebno robe, daleko je jeftiniji – kazao je predsjednik Ivo Josipović danas u Karlovcu gdje je u društvo karlovačkih stranačkih kolega te Mirele Holy promovirao i Teslino električno vozilo.

– Kompanija Tesla proizvodi električne automobile, a vlasnik je izrazio želju da dođe u Hrvatsku sljedeće godine i ulaže u tu tehnologiju, točnije gradio bi punionice. Svakako će jedan od njih važnijih poslova u novom predsjedničkom mandatu biti dodatno zagovaranje stranih investicija, ali i domaćih. Naime, i u Hrvatskoj postoje ozbiljni i vrijedni investitori kojima treba omogućiti nova ulaganja – kazao je Josipović.

Saša Cvetojević, poduzetnik i vlasnik prvog Tesla električnog automobila u Hrvatskoj, kazao je kako je vjesnik ideje vlasnika Tesla Motorsa Elona Muska da ulaže u Hrvatsku.

– Plan je da do turističke sezone sljedeće godine u Hrvatskoj bude postavljeno pet superbrzih punjača za električne automobile. Velika je to investicija ako znamo da postavljanje jednog punjača stoji oko 250.000 eura Lokacije još nisu dogovorene, no i Karlovac bi mogao biti jedna od lokacija, s obzirom na to da bi punjači trebali biti na važnijim prometnim smjerovima, kako bi turisti iz Europe mogli puniti svoje električne automobile. Naime, Hrvatska ima odličan brend imena Tesla koji moramo više iskoristiti, trenutno je brend više prepoznatljiv u SAD-u. Naime, Elon Musk je uložio milijun dolara za Teslin laboratorij u SAD-u. Zašto takva sredstva ne bi došla u Smiljane ili karlovačku gimnaziju? Stoga moramo brend Tesle razvijati i u Hrvatskoj – kazao je Cvetojević.

Kazao je kako ga predsjednička kampanja ne zanima, da je sada dobio pismo vlasnika Tesla Motorsa koje prenosi predsjedniku, tko god on bio, te da s tom idejom nije želio čekati da završi predizborna kampanja.

– Poduzetnicima je dugo čekati 20 dana da završi kampanja. Moramo djelovati odmah. Predsjednik, tko god on je, može utjecati na razne načine za dolazak poduzetnika i investitora. Činjenica je da je upravo zbog poziva na Twitteru koji je uputio Ivo Josipović, David McCluren izabrao Hrvatsku umjesto Poljske – kazao je Cvetojević.

>> 'Svatko tuđim klincem gloginje mlati, zato nam je tako u Hrvatskoj'

Komentara 88

DU
Deleted user
11:45 31.12.2014.

Očajnički pokušaj da privuče koji zelni glasić!

AN
ancica99
11:46 31.12.2014.

stvarno više dosta te glume Josipovića! Nije ništa radio osim sjedio u uredu 5 godina, a sada mu je odjednom stalo do svega.....prejadno!

DU
Deleted user
11:48 31.12.2014.

usta moja falite me,precjednik na odlasku sve pokušava al,neće ići.panika,panika,panika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije