Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Cvetojević:

'Svatko tuđim klincem gloginje mlati, zato nam je tako u Hrvatskoj'

Saša Cvetojević
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
31.12.2014.
u 10:17

"Svi su neto proračunski korisnici, svi bi htjeli nama koji moramo taj novac zaraditi, određivati ama baš sve", požalio se poduzetnik

Raspravu iz sinoćnje emisije Otvoreno na HRT-u poduzetnik Saša Cvetojević komentirao je i na svojem Facebook profilu.

"Vezano za Otvoreno, kako mi nisu dali do riječi, a nisam htio potpuno prihvatiti bitku na Ribićevom terenu (vrišteći, sikćući i otimajući ama baš svaku riječ) samo da završim misao o HGK", napisao je Cvetojević u statusu i dodao da i "njegova punica isto zna kako treba urediti Hrvatsku gospodarsku komoru".

"Ona isto nije dala ni kune u HGK. Isto ne koristi usluge HGK. Njoj isto nisu oteli lovu i kupili medvjeda ili slike. Njoj nisu 'remorkirali' pare koje su joj preko porezne oteli. No, ona, izgleda, ima isto pravo odlučivati o HGK, predlagati rješenja za HGK, kao i sva četvorica u studiju (uključivo i Mislava). Očito i ona ima pravo više o tome reći i ima pravo ne dati meni da kažem kako bi neka komora kojoj sam član, koju plaćam i čije usluge koristim trebala funkcionirati", napisao je Cvetojević o tome da svi mogu odlučivati kako će funkcionirati Hrvatska gospodarska komora.

"Svi tuđim klincem gloginje mlate"

"Eto, kada to preslikate na državu, onda vam je jasno zašto nam je tako kako nam je. Svi tuđim klincem gloginje mlate. Svi su neto proračunski korisnici, svi bi htjeli nama koji moramo te novce zaraditi, određivati ama baš sve. Uključivo i kako će naša strukovna organizacija funkcionirati", ogorčen je Cvetojević, očito zbog toga što o funkcioniranju HGK posljednjih mjeseci raspravlja šira javnost, a ne samo poduzetnici koji plaćaju komorski doprinos.

"Nisam za prisilno otimanje ničega pa tako ni članarine. Nisam ni za gašenje HGK. Osobno bih nastavio plaćati članarinu čak i da ne bude obavezna", piše Cvetojević i nastavlja kako bi Komori dao godinu dana "prijelaznog roka", u trenutku kada dođe novo vodstvo, i potom svima ukinuo sve obavezne članarine.  

Predlaže da se iz proračuna plaćaju javne ovlasti koje obavlja Komora dok bi "tržišne funkcije i poslove" HGK morala prodati na tržištu. Cvetojević ne bi dozvolio ni jednom ministru niti ministarstvu da će upliće u rad HGK. "U godinu dana sposobno vodstvo i kvalitetni ljudi u HGK bi napravili manju u efikasniju ustanovu, sposobnu odgovoriti na zahtjeve koje današnje gospodarstvo pred njih postavlja", zaključuje Cvetojević.

>>Cvetojević: Sa 18 sam otvorio prvu tvrtku, motiv mi nije bio novac

>>Mentalitet i strah od neuspjeha najveći problem za startupe

Komentara 134

KA
Kakma
10:48 31.12.2014.

Znam da necu naici na odobravanje u ovoj drzavi punoj kontroverzi,ali gospodin Cvjetojevic je apsolutno u pravu. A kako se sindikalista Ribicic ponasao to je za svaku osudu isto tako i voditelj emisije. Cvjetojevic nije mogao do rijeci ni doci,jer ga je Ribicic svojim bezobraznim nastupom uvijek nadvikao.Ova drzava ne razumije biznis i ljude koji nesto ostvaruju u ovim teskim vremenima.Svatko vice " Ja trebam vise ,daj meni, a kako do novaca doci?? To se mene ne tice. Eto tako funkcionira ova drzava. Sada mi lupajte minuse jer znam da vi takve kao ja ne razumijete.Ali nadam se da ce doci vrijeme kad cu biti razumljiv.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
10:56 31.12.2014.

Covik ima pravo ako vec placa onda trazi i dobar Service,Problemje taj sto su oni Bogovi a ne Servis poduzetnicima....

ST
stefj
12:29 31.12.2014.

Nije to samo gospodarska komora, pogledajte državu i porezna opterećenja pa će sve biti jasno. Plaćamo jedne od najvećih poreza u EU, da bi ceste bile bez rupa, da bi imali kvalitetno školstvo, da bi imali efikasnu birokraciju, da bi imali zaštitu u Hrvatskoj i kada odemo izvan nje, itd... Da li imamo iti jednu stvar koju sam naveo? Međunarodna zaštita? Kvalitetno školstvo? Smiješno... Plaćamo novce da bi politički uhljebi sebi dijelili plaće i bonuse, čak su ukinuli i sve investicije da bi imali više. Tako nam i treba kada nam sudbinu kroje sindikati državnih službi u dogovoru s političarima bez ijednog dana staža u realnom sektoru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije