Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vagon izletio na autocestu

Vlak izletio iz tračnica i pao na autocestu: Više poginulih, u bolnici završilo 77 osoba

Vlak pao na autocestu
Foto: Reuters/PIXSELL
18.12.2017.
u 19:57

Jedan vagon je pao na nekoliko automobila na autocesti pri čemu je nekoliko osoba u njima ozlijeđeno, ali nije bilo poginulih.

Najmanje šestoro osoba je poginulo u stravičnoj, ali i prilično neobičnoj nesreći koja se sinoć dogodila kod grada Du Ponta u američkoj saveznoj državi Washington na sjeverozapadu zemlje. 

Naime, vlak Amtracka koji je u tome trenutku prelazio nadvožnjakom iznad autoceste na kojemu su bile desetine vozila u jednom je trenutku izletio iz tračnica, a vagoni su pali s obje strane prometnice kupeći sve pred sobom. 

- Bilo je strašno! U jednome trenutku udarac koji nas je gotovo katapultirao na susjedna sjedala, sve se oko nas počelo lomiti. Krici I užas sa svih strana, ustvrdio je jedan od putnika ukletog vlaka kojemu je to bilo prvo putovanje ovom prugom. 

Prema nekim procjenama, u trenutku izlijetanja s tračnica vlak je vozio brzinom između 130 i 150 kilometara na sat, a još uvijek nije potpuno jasno zbog čega se ova nesreća dogodila. Sreća u nesreći je da niti jedan putnik koji se nalazio u vozilima na autocesti, a koje su vagoni doslovno “meli” pred sobom, nije smrtno stradao. Svi poginuli nalazili su se u vlaku koji je pao na prometnicu. No na žalost, prilično je izvjesno kako šestero mrtvih nije konačna bilanca ove nesreće - čak 77 osoba prevezeno je u bolnice, I pitanje je što će se s njima događati sljedećih dana. 

U ovome trenutku ne može se isključiti niti jedan razlog nesreće. Putnici koji su ostali nepovrijeđeni tvrde kako je do toga trenutka cijela vožnja prolazila normalno, te kako nije bilo nikakvih naznaka da sa vlakom, koji se sastojao od 12 vagona i lokomotive, nešto nije u redu. Prema nekim nagađanjima, moguće je kako se nešto nalazilo na tračnicama što je uzrokovalo izlijetanje vlaka upravo na ovom mjestu, gdje su vagoni mogli popadati na cestu I ugroziti desetine vozila. 

Vlak pao na autocestu
1/16

Drugi pak tvrde kako je riječ o dotrajaloj infrastrukturi i starim tračnicama koje su odgovorne za nesreću. Ovu tezu očito je prihvatio, bar “na prvu” i američki predsjednik Trump koji se oglasio na Twitteru s porukom kako ova nesreća pokazuje kako su njegova nastojanja da pokrene infrastrukturne projekte i obnovu doista neophodna I prava odluka.

- Na Bliskom istoku utrošeno je sedam trilijuna dolara dok se naše ceste, tuneli i mostovi raspadaju, napisao je Trump U svakom slučaju, jasno je kako će istraga biti dugotrajna, a kako će autocesta u sljedećih nekoliko dana biti zatvorena. 

- Bitno je utvrditi sve detalje nesreće. Puno je tu ljudi stradalo da bi preko toga olako prešli. A ni dijelove vagona nije tako jednostavno ukloniti. U svakom slučaju, utvrdit ćemo što se doista dogodilo, ma koji god razlog izlijetanja vlaka iz tračnica bio, ustvrdili su u priopćenju koje je Amtrak izdao neposredno nakon nesreće. U istrazi će svakako pomoći i snimka razgovora strojovođe s centrom za pomoć neposredno nakon udesa u kojemu opisuje prizor u prvim trenucima nakon izlijetanja zazivajući dolazak hitne pomoći.

Ključne riječi

Komentara 3

FJ
franz joseph
10:47 19.12.2017.

Ma da, kriv je odmah strojovođa.

KA
KaraMarko
12:57 20.12.2017.

Americka brza zeljeznica...high speed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije