Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprezno u prometu

Snijeg otežava promet, zbog olujnog vjetra zatvoren Paški most

Zagreb: Snijeg ponovno počeo padati od jutarnjih sati i otežao odvijanje prometa
Foto: Igor Kralj/Pixsell
21.03.2018.
u 08:23

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz Dalmacije i Rijeke u smjeru unutrašnjosti i obratno.

Zbog opasnosti od naleta na pse na autocesti A1 u zoni odmorišta Vrpolje vozi se uz ograničenje brzine. Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC3 u mjestu Svilno vozi se jednim trakom usporeno, izvijestio je HAK.

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) na Šibenskom mostu vozi se otežano uz regulaciju prometne policije.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su; autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; autocesta A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Kikovica-Delnice; državna cesta DC1 Ondić-Gračac-Knin (snježna vijavica); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; državna cesta DC8 Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (snježni nanosi); Paški most; ŽC5203 Dobroselo-Brotnja (snježni nanosi).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Čavle-Kikovica; autocesta A7 na dionici Draga-Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog; riječka obilaznica na dionici čvor Škurinje-čvor Orehovica; državna cesta DC25 Gospić-Karlobag; LC58107 Kraljevica-Križišće.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu te na državnoj cesti DC500 na dionici Kršnan-Boljun promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog jakih udara vjetra na dionici državne ceste DC1 Borje-Klapavica HAK vozače poziva na dodatni oprez. Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj i u Dalmaciji, a mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) veća je opasnost od odrona. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz Dalmacije i Rijeke u smjeru unutrašnjosti i obratno.

Zbog srušenih i prepriječenih stabala na kolnik vozi se otežano na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Biograda i Pakoštana.

Pogledajte i snijeg u Zagrebu:

Zagreb: Snijeg ponovno počeo padati od jutarnjih sati i otežao odvijanje prometa
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije