Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLSKE MUKE Dvorana za tjelesni OŠ Centar puna vode

Prokišnjava krov, ali voda stiže i kroz pod

06.02.2009.
u 16:07

Više od 500 djece osnovnih škola Centar i Veli vrh od jeseni nastavu tjelesne kulture imaju u mokroj i vlažnoj dvorani. Naime, zbog jakih je kiša školska sportska dvorana gotovo posve uništena zbog vlage pa djeca skakuću između dignuta parketa i lokvi.

Na vlastitu odgovornost
– Jako je teško raditi u ovakvim uvjetima jer nam kada pada kiša kapa sa stropa – rekao nam je Momčilo Đorđević, profesor tjelesnog odgoja škole Centar, i dodao da zapravo svaki put kada odluči nastavu održati u dvorani to čini na vlastitu odgovornost jer su uvjeti loši. Škola je sagrađena davne 1864. godine, a sportska dvorana sagrađena je 1987. godine u dvorištu iza zgrade, a problem je i to što je pod dvorane ispod razine zemlje.

– Krov dvorane je ravan, zapravo je terasa koja propušta vodu. A kako se i susjedna zgrada spojila na naš oluk, to dodatno pogoršava situaciju – kaže ravnateljica škole Luiza Macuka te dodaje kako već tri godine imaju problema s dvoranom jer posao tada nije dobro napravljen, o čemu svjedoči i uništena dvorana.

– Nedavno su promijenjeni i pod i rasvjeta, a dobro je bilo oko godinu dana. No, i tada smo stalno imali problema s parketom, stalno se podizao, čak smo ga i preslagali i krpali dvaput. Nakon olujnog nevremena u prosincu prošle godine parket se posve dignuo. Zvali smo Herculaneu, IGH, a ljudi iz Vodovoda ispitali su mrežu oko škole. Nadamo se da će ovaj put problem ipak biti brže riješen – govori ravnateljica.

Loši uvjeti, ne i uspjesi
Unatoč lošim uvjetima u kojima rade s djecom, njihovi su učenici samo prošle godine ostvarili puno sportskih uspjeha, o čemu svjedoči i 13 osvojenih pehara u rukometu, atletici, krosu i šahu.

– Nemamo uvjeta za rad jer često nam ne preostaje drugo nego ostati u razredu i igrati šah – kaže prof. Momčilo Đorđević i dodaje da bi rezultati bili i bolji kada bi imali dvoranu. – Nadamo se da će Grad raspisati natječaj te da će napokon početi radovi i da naša djeca više neće biti zakinuta za tjelesnu kulturu – kaže ravnateljica Luiza Macuka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije