Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga 9 života

Projekt Postupaj humano za besplatnu kastraciju mačaka

Napuštene mačke
Foto: Privatni album (Hrvoje Malbaša)
1/3
01.07.2016.
u 14:15

Osim uličnih mačaka svoje mačke moći će kastrirati i Osječani koji su u mirovini ili su nezaposleni, odnosno slabijeg su imovinskog statusa

Osim spašavanja i skrbi za napuštenje životinje, osječka Udruga za dobrobit i zaštitu životinja 9 života u svojim ciljevima ističe i kastraciju, liječenje ozlijeđenih, ali i edukaciju sugrađana o problemima napuštenih životinja.

Sve to objedinili su u projektu Postupaj humano, u sklopu kojeg pokreću kastraciju uličnih mačaka te mačaka čiji su vlasnici slabijeg imovinskog stanja (umirovljenici, nezaposleni), a sve kako bi se smanjio broj napuštenih mačaka i zaštitilo zdravlje ljudi. Osim besplatnih kastracija, cilj projekta je i informiranje i edukacija građana o prednostima i potrebi kastracije mačaka koje žive u gradskoj sredini te promicanje odgovornog vlasništva i humanijeg odnoss prema životinjama.

Projekt se provodi u suradnji s partnerom, Veterinarskom ambulantom "Dr. Doolitle", a realiziran je temeljem Javnog poziva za financiranje projekata udruga od interesa za opće dobro. Kao takav prepoznali su ga Osječko-baranjska županija i Grad Osijek, koji ga i sufinanciraju.

Volonteri pozivaju sugrađane da se radi dogovora jave Udruzi na njihovu Facebook stranicu ili na mail udruga.devet.zivota@gmail.com, a svoj status dokazuju odreskom od mirovine ili potvrdom o nezaposlenosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije