Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO HUP

Projekt od društvenog značaja 2022.: U planu izgradnja Klinike za plućne bolesti Kliničkog bolničkog centra Split

Split: Klini?ki bolni?ki centar Firule
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
28.03.2022.
u 13:18

Uspjeli smo sačuvati sustav u izazovnim i teškim vremenim, no potrebna nam je pomoć, kazao je

Odbor za projekte od društvenog značaja odabrao je, a Vijeće članova HUP-a potvrdilo prijedlog Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija projekt izgradnje Klinike za plućne bolesti Kliničkog bolničkog centra Split.

- Splitskoj bolnici gravitira stanovništvo cijele Dalmacije i šire, a sadašnji uvjeti liječenja nisu adekvatni ni primjereni. Da je tome tako, govori i sama činjenica da je sadašnja zgrada klinike izgrađena 1958. godine., te se nazočnim članovima Vijeća članova HUP-a  zahvalio što su odbarali baš ovoj projekt kao projekt od društvenog značaja 2022. godine - istaknuo je Zdravko Plazonić, član Izvršnog odbora HUP Podružnice Dalmacija.

- KBC Split strateški je važan zbog položaja, služimo populaciji od oko 20 posto građana RH, a ljeti taj broj ide do 1,5 milijuna, te podsjetio da na ovim prostorima, na potezu od Trsta do Atene, Zagreba i Barija, nema veće ustanove ni poslodavca. U KBC Split zaposleno je 4100 djelatnika, od čega većina medicinskog osoblja. U iznimno zahtjevnim vremenima unazad nekoliko godina, bolnica je uspjela funkcionirati i ponuditi svim pacijentima potrebnu skrb. Uspjeli smo sačuvati sustav u izazovnim i teškim vremenim, no potrebna nam je pomoć - dodao je u svom izlaganju ravnatelj bolnice Julije Meštrović.

Stoga je predsjednik Vijeća članova HUP-a Ivan Mišetić naglasio kako:

- U svom radu ne smijemo biti usmjereni samo na danas i moramo razmišljati što ostavljamo u naslijeđe i budućim generacijama. Hrvatska udruga poslodavaca već dugi niz godina među svojim članicama potiče djelovanje koje se temelji na principima društveno odgovornog poslovanja. Dugoročne održivosti tvrtke nema bez kvalitetnih i partnerskih odnosa s dionicima te odgovornog raspolaganja resursima.

>> VIDEO Znate li koliko se bakterija nalazi na maski za lice, daljinskom upravljaču, priboru za jelo? Samuel (18) je mladi mikrobiolog koji to otkriva!


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije