Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slom ekocarstva?

Proizvođač kruha: Propadamo, Mavrović nam duguje 1,4 mil. kn

\'Nedjelja-Slobostina-13.08.2009. Zeljko Mavrovic na njivi djeteline\'
Duško Mirković/PIXSELL
17.03.2011.
u 10:31

Dugo se šuška o Mavrovićevim problemima, a na to upućuje i isplata radnika u – svinjama.

Ekopoduzetnik Željko Mavrović riječki je Agrobiv bacio na koljena. Donedavni partner u Eko-Mavroviću, Radovan Milaković optužuje ga da mu je dužan 1,4 milijuna kuna, zbog čega je u pekarskim pogonima Agrobiva u Škurinjama, koji je proizvodio Mavrovićeve specijalne vrste kruha i peciva, morao otpustiti 30 od 55 radnika.

Mavrović pak tvrdi da je Agrobiv njemu dužan, tako da će, s obzirom na najavljene tužbe s obiju strana, posljednju riječ imati sud. U poslovnim se krugovima već dugo priča da je legendarna Šaka sa Srednjaka, sportaš koji je ostvario zavidnu boksačku karijeru, danas ekopoduzetnik u problemima, o čemu svjedoči i to što je svojim radnicima, koji ne žele čekati novac do ljeta, trećinu plaće počeo isplaćivati u svinjama.

Imali 49 posto udjela
Direktorica Agrobiva Mirjana Blažević tvrdi kako su osupnuti nekorektnim ponašanjem Mavrovića u čijoj su tvrtki Eko-Mavrović imali 49 posto udjela. Oni su proizvodili i distribuirali kruh i peciva u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, a Mavrović, od kojega su oni kupovali skupo brašno, posao je naplaćivao od trgovaca.

Od početka ove godine od njega, međutim, od svoga dijela nisu vidjeli ni kune. Poslovna suradnja duga osam godina naprasno je prekinuta, a na inzistiranje da im plati, Mavrović odgovara da neće. Direktorica objašnjava da je u samo tri dana on njima ispostavio 1,4 mil. kuna računa i za ono što su mu već platili, ali i kruh iz povrata, koji je Mavrović od njih otkupljivao za farmu svinja, za djelatnike koji uopće nisu bili Agrobivovi, miješalice koje je ta tvrtka, tvrdi, kupila iz vlastite dobiti...

Međusobne tužbe
– Nama su 1,4 milijuna kuna jako puno novca. Idemo na tužbu – poručuje M. Blažević.

No, Mavrović, koji sad ima proizvodnju kruha u Gradiški, odgovara kako mu je žao da je nakon više godina suradnje došlo do suda, ali on nije dužan njima, nego oni njemu – i to oko 300.000 kuna. Duguju mu, tvrdi, za više od tri godine neplaćenog najma njegovih strojeva i slično, dok na pitanja ima li teškoća u poslovanju te zašto više ne surađuje ni s Klarom, Mlinarom ili pak Danicom, za koju je donedavno proizvodio paštete, nema komentara.

Upućeni kažu kako u RH građani nisu spremni za masovniju potrošnju ekoproizvoda koji u cijeni sadrže premiju koju u krizi nije lako plaćati, pa ni ozbiljnim proizvođačima ne donose dovoljno profita, to više što im konkuriraju i Konzum, dm...

Mavrović je, čuje se, ekoproizvodnju svinja počeo zapravo kad je već bio pritisnut problemima i zbog velikih povrata kruha, pa tako i u ekoproizvodnju mesnih delicija.

Komentara 79

OB
-obrisani-
11:04 17.03.2011.

Što bi Rekli u Vladi RH: Dali smo im da rade,a oni bi još da im to bude i plaćeno ! Ljenćine i neradnici,i još se bune ! Strava

IB
istina_boli
10:40 17.03.2011.

Tako vam je to kad ste provjerenog kriminalca postavila za seljackog vodju ! To je direktna posljedica parole , bolje los Hrvat nego dobar Srbin ! Nastavak sljedi !

LO
lohikarme
11:51 17.03.2011.

Eh ... BIlo bi zanimljivo procitati i clanak u kojem pisete o placanju/ne placanju firme pod imenom AGROKOR. Naravno ovakvo stivo ntiko nema hrabrosti napisati. Kao i obicno u HR. Dodirljivi i nedodirljivo. S ovim ne opravdavam stvari koje radi gosp. Mavrovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije