Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Program zdrava djeca za djecu sa psihofizičkim poteškoćama

Program zdrava djeca za djecu sa psihofizičkim poteškoćama
30.11.2018.
u 15:45

U MIPZ-u već 10 godina provodimo programe za djecu i mlade sa psihofizičkim poteškoćama kojima na prirodan način poboljšavamo i unaprijeđujemo njihovo zdravlje i kvalitetu života

Problemi s kojima se susreću današnji mladi i djeca poput hiperaktivnosti, agresije, slabe koncentracije i komunikacije, zatvorenosti, nesigurnosti, niskog samopouzdanja, anksioznosti, depresije, alergija, problemi u prehrani i dr., sve su više u porastu i ometaju normalan razvoj djeteta. Često su takva djeca i mladi predmet psihičkog, emocionalnog ili fizičkog maltretiranja (bullying) koje ostavlja trajne negativne posljedice na njihovo već narušeno psihičko, emocionalno i mentalno zdravlje. Mnogi roditelji nastoje pomoći svojoj djeci u prevladavanju takvih poteškoća, ali s vrlo malo ili nimalo uspjeha.

U MIPZ-u već 10 godina provodimo programe za djecu i mlade sa psihofizičkim poteškoćama kojima na prirodan način poboljšavamo i unaprijeđujemo njihovo zdravlje i kvalitetu života. Kroz relaksaciju, edukaciju, specifične vježbe te prirodne terapije (akupresura, refleksoterapija), individualan i grupni pristup postižemo brojne i trajne pozitivne rezultate.

Djeca sa slabom koncentracijom imaju bolju i dužu koncentraciju za vrijeme nastave i učenja kod kuće, više razumiju i lakše pamte školsko gradivo, imaju više volje i interesa za učenjem te usvajanjem gradiva što rezultira boljim ocjenama i uspjehom u školi. Agresivna djeca mirnije reagiraju, ne dopuštaju si biti isprovocirani od drugih (bez naglog i nekontroliranog fizičkog ili psihičkog reagiranja, bolje kontroliraju bijes), bolje razumiju što je ispravno, a što neispravno reagiranje. Hiperaktivna djeca postaju mirnija, sabranija, opuštenija, s više strpljenja, lakše slušaju, pozornije prate i izvršavaju zadatke. Anksiozna i depresivna djeca i mladi se više smiju, opušteniji su, sretniji, imaju veće samopouzdanje i otvoreniju komunikaciju te manje strahova. Zatvorena djeca i mladi te djeca s problemima u komunikaciji (poteškoće u govoru i izražavanju) lakše pričaju, otvoreniji su, više susretljivi prema drugima, žele više komunicirati o svojim problemima, više razumiju, sretniji su, imaju veće samopouzdanje i zadovoljniji su sami sobom.

Vrlo je bitno da od najranije dobi djeca budu otvorena, nasmijana, sretna, da lako komuniciraju, da budu bez strahova i bez maltretiranja te da zdravstvene probleme riješe na prirodan način kako bi mogla izrasti u kvalitetne, zdrave i sposobne pojedince koji će doprinijeti razvoju društva, a ne postati njegov teret. Zdrav pojedinac-zdravo društvo!

Međunarodni institut prirodnog zdravlja upisuje nove polaznike na program Zdrava djeca koji se odvija u prostorijama udruge na adresi Radnička cesta 20a, Zagreb. Prijave se primaju na broj telefona 01 5620 108 i 098 947 0533.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije