Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Program "Iskustvom i znanjem do jednakosti"

Savez Sumsi
28.10.2021.
u 08:59

Savez Sumsi uz financijsku podršku Ministarstva Zdravstva provodi trogodišnji program "Iskustvom i znanjem do jednakosti" u sklopu kojeg provodi edukacije o invaliditetu za djecu od petog do osmog razreda osnovnih škola diljem Hrvatske.

Sudionici kroz program uče kako uspostaviti komunikaciju s osobama s invaliditetom te kako i kada im pomoći, a nakon radionica znaju više o konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, univerzalnom dizajnu prilagođenom svima, potrebama za arhitektonskim i drugim prilagodbama te o tome kako svakodnevno žive i funkcioniraju osobe s invaliditetom.

Program provode Albina Žnidar i Denis Marijon, slijepa osoba i osoba u invalidskim kolicima, a u zadnjih su deset godina proveli više od sedam stotina predavanja.
Savez SUMSI ovim putem poziva sve zainteresirane škole koje se žele uključiti u program te omogućiti svojim učenicima pohađanje radionice (uživo ili putem video prijenosa) da nam se jave na sumsi@savezsumsi.hr.

Škole čiji učenici prođu ovakvu edukaciju lakše će uključiti osobe s invaliditetom u svoj sustav jer će učenici zagovarati jednak tretman za sve, jednakost u svakodnevnim situacijama osoba sa i bez invaliditeta te smanjivanje efekta pozitivne diskriminacije. Time će se stvoriti preduvjeti za postizanje potpune jednakosti u životu i funkcioniranju osoba sa i bez invaliditeta, uz uvažavanje različitosti i sposobnosti koje svi posjedujemo. Jedan školski sat radionice o invaliditetu učenicima će pružiti znanje uz koje će i u budućnosti promicati jednakost istovremeno uvažavajući različitosti.

Više o Savezu SUMSI saznajte na sljedećem linku, a o samom programu saznajte ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije