Naslovnica Vijesti Hrvatska

Profesor Barišić ne želi se ispričati Karamarku

Tomislav Karamarko podnio je protiv Ante Barišića tužbu tvrdeći da ga je u Nacionalu oklevetao, uvrijedio i osramotio
24. svibnja 2016. u 14:53 28 komentara 4224 prikaza
tomislav karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 – Sve ono što sam rekao o Tomislavu Karamarku istina je i to ću i dokazati – poručio je jučer na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu profesor s Fakulteta političkih znanosti i bivši djelatnik Službe državne sigurnosti Ante Barišić kojeg je zbog klevete, uvrede i sramoćenja tužio prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. Riječ je o Barišićevim navodima koji su objavljeni u tjedniku Nacional u kojem je rekao kako je točna informacija da je predsjednik HDZ-a svojedobno bio suradnik-doušnik Udbe te da su Karamarka pripremali za “cinkanje katoličke mladeži”.

Oduzeli mu putovnicu

Profesor s Fakulteta političkih znanosti u javnost je istupio nakon što je Josip Manolić u istom tjedniku iznio podatak o navodnoj Karamarkovoj suradnji s Udbom, a Barišić je objasnio da o toj suradnji ima neposrednih saznanja s obzirom na to da se unutar zagrebačkog centra Službe državne sigurnosti bavio upravo Crkvom. Među ostalim, Barišić je naveo da je predsjednik HDZ-a bio prikladan da ga se uvede u suradnički proces, da je Karamarku oduzeta putovnica samo zato da bi ga se prikazalo kao osobu koja je neprijatelj sustava i kako bi zadobio povjerenje miljea iz kojeg je trebao dostavljati informacije.

Ne želi se ispričati

Zbog svih ovih Barišićevih optužbi Karamarko je protiv njega pokrenuo i kazneni postupak, a od suda u tužbi traži da mu se zbog uvrede izrekne novčana kazna od 180 dnevnih dohodaka, za sramoćenje 360, a za klevetu 500 dnevnih dohodaka. Putem svoje odvjetnice Gordane Miljević, Karamarko je na jučerašnjem ročištu za mirenje pred sucem Milenkom Đakovićem poručio da je spreman povući tužbu ako mu se Barišić ispriča, no on je to odbio rekavši kako se nema za što ispričavati. Nakon neuspjelog mirenja na Općinskom kaznenom sudu uskoro bi se trebao nastaviti i postupak koji je Karamarko zbog klevete pokrenuo i protiv Manolića.      

>> Propalo mirenje Karamarka i Manolića, nastavlja se suđenje

>> Karamarko odgovorio na prozivke Manolića: Njegova kleveta u funkciji je predizborne kampanje SDP-a

L'Occitane
ČAROBNA PROVANSA
Deset razloga zbog kojih ovih blagdana morate posjetiti Provansu

A1 izdvaja za Vas

  • oxymoron:

    Treba napomenuti da je taj isti profesor Barisic bio Udbas koji je mucio i vezao ljude za radijatore.

  • psihonaut:

    Lustracija.

  • Deleted user:

    Čovjek koji je radio za komunističku tajnu službu radi kao profesor na fakultetu, ma krasno...koliko takvih ima...nije čudo da su protiv lustracije...