Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon puta u Kanadu

Karamarko odgovorio na prozivke Manolića: Njegova kleveta u funkciji je predizborne kampanje SDP-a

tomislav karamarko
Foto: screenshot HRT
1/2
15.06.2015.
u 19:48

Nakon povratka iz Kanade prvi čovjek HDZ-a u intervjuu za HRT otkrio je pojedinosti svog puta, ali i komentirao optužbe Josipa Manolića da je bio doušnik UDBA-e

- Bio sam u Torontu u Norvalu na proslavi sv. Ante, kada se okupljaju na proslavi toga sveca svi Hrvati u Torontu. Na taj lijepi događaj me već pozivaju dvije godine, a sada sam i otišao. Sastao sam se sa trima kanadskim ministrima. Kanada je uređena država i možemo štošta naučiti od njih - kazao je Tomislav Karamarko gostujući u Dnevniku HRT-a nakon povratka iz Kanade.

Šef HDZ-a izrazio je svoje zadovoljstvo kanadskim Hrvatima za koje kaže da su situirani i uspješni poslovni ljudi. Otkrio je i razloge svojg puta u Kanadu.

- Cijeli moj boravak vezan je uz događaje u hrvatskom gospodarstvu, mogućnosti njihova ulaganja u Hrvatsku i pokretanje  biznisa. Pozvao sam ih da dođu ovamo i otvaraju radna mjesta. Rekli su da ih srce vuče u Hrvatsku, ali i da su ozbiljni poslovni ljudi. Rekli su da u ovom trenutku ne postoje uvjeti za normalnu investiciju. Uvjeti su otežani nekonzistentnom poreznom politikom i lagano neprijateljskom atmosferom koja se stvara prema investitorima - otkrio je Karamarko. 

Osim puta u Kanadu, osvrnuo se i na Josipa Manolića i njegove optužbe da je bio doušnik UDBA-e.

- Ne znam bih li se smijao ili... Manolićeva kleveta, gnjusna konstrukcija, u funkciji je predizborne kampanje SDP-a. Svi ljudi koji nešto o tome znaju već su rekli da je to nemoguće. Ja sam bio čovjek kojem je UDBA 1984. godine oduzela putovnicu zbog kleronacionalizma, dok sam još bio student. Klasična udbaška metoda: žrtvu pretvoriti u onog koji je s njima surađivao. Oni u kampanji koriste silno uplašenog starijeg čovjeka. Ne volim tužbe, ali u pitanju je moja čast i moj ponos. Ne može netko konstruirati samo zato da bi pomogao nekome da dobije novi mandat, a u ovom mandatu nije pokazao ništa - kazao je vođa najveće oporbene stranke u Hrvatskoj. 

Komentirao je i kukasti križ na Poljudu, rekavši da znak koji simbolizira smrt i zločine u 20. stoljeću može napraviti samo netko tko želi naštetiti Hrvatskoj. 

- Ako je to huligan ili postoji duboka ideološka potka, u koju sumnjam, MUP je već trebao riješiti taj slučaj jer su uvjeti izvođenja na stadionu ograničeni. Gledamo već nekoliko godina bespotrebni rat Vlade i raznih ministarstava protiv Hrvatskog nogometnog saveza. Mislim da je u ovom slučaju riječ o propustu policije - zaključio je Karamarko.

>>'Ljevica i socijaldemokracija u Hrvatskoj ne postoje. Postoje jugofilija i jugonostalgija'

>>Tomislav Karamarko s kanadskim Hrvatima uoči parlamentarnih izbora

Komentara 144

UI
Uvijek_iskreno
20:27 15.06.2015.

Manolić mora odgovarati zbog kleveta!!

UI
Uvijek_iskreno
20:22 15.06.2015.

Manolić laže kako bi pomogao sdpu u kampanji, al neće proći!!

DR
drugPlenky
20:48 15.06.2015.

Koprcaju se crveni drugovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije