Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prodor virusa u bolnicu u Zaboku, zaraženi s blažim simptomima pušteni kući

Što se tiče pacijenata, u ovom trenutku niti jedan od njih nije na respiratoru odnosno kisiku.
24. listopada 2020. u 22:25 3 komentara 3136 prikaza
OB Zabok
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

U Općoj bolnici Zabok došlo je do prodora virusa, potvrdio je u subotu Hini ravnatelj bolnice Tihomir Vančina, dodavši kako će zaraženi pacijenti čije stanje traži zadržavanje ostati dok će oni kod kojih su simptomi blagi biti otpušteni kući.

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Liječnik iz klinike Dr. Fran Mihaljević: Djelatnici su umorni, a problem je i potrošni materijal

"Pacijenti zaraženi koronvirusom i čije stanje traži zadržavanje u bolnici, ostat će u OB Zabok kao i ostali pacijenti. Oni koji imaju blage simptome i čija je zdravstvena slika dobra biti će otpušteni svojim kućama  uz propisanu mjeru samoizolacije u dogovoru s epidemiolozima", pojasnio je Vančina.

Naglasio je i kako se otpuštanje pacijenata i njihov transport kući radi u dogovoru s obitelji. "Po pojedine pacijente stižu članovi obitelji, dok onima, koji nemaju tu mogućnost. prijevoz osigurava OB Zabok", rekao je.

Situacija se, ističe, ni po čemu ne razlikuje od situacije u većini drugih zdravstvenih ustanova širom Hrvatske,

Virus ušao preko pacijenata na pulmologiji i kardiologiji

Do ulaska virusa došlo je, kaže,preko pacijenata koji su primljeni na odjel kardiologije i pulmologije i koji tada nisu pokazivali simptome. No, rezultati testova, koji su došli tek za nekoliko dana, pokazali su da su pacijenti pozitivni na Covid i tada je već došlo do širenja virusa. Sada je, naglasio je Vančina, zaraženo 20-ak pacijenata i oni će biti smješteni na posebnom katu bolnice.

Istaknuo je kako je ta mjera nužna da se raščisti situacija u bolnici budući da je u ovom trenutku i pet djelatnika OB Zabok zaraženo Covidom dok ih je 34 u samoizolaciji.

Nada Šarić LJEKOVITI SLATKI PELIN Navala na pripravke iz Hercegovine: Ljudi su zvali i zahvaljivali da im je to spasilo život

Što se tiče pacijenata, u ovom trenutku niti jedan od njih nije na respiratoru odnosno kisiku.

Napomenuo je i kako problem bolnici predstavlja relativno sporo stizanje rezultata testiranja iz Zagreba.

"Na rezultate testiranja na Covid čekamo po nekoliko dana i to stvara veliki problem u radu bolnice, odnosno otkrivanju je li netko od pacijenata zaražen ili ne. Taj problem probat ćemo riješiti na način da se dio testova radi u zavodima za javno zdravstvo u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji", zaključio je Vančina.

VIDEO Šostar i Capak na Velesajmu, novoj lokaciji za COVID 19 testiranje

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Rogger:

    Prodor,probijanje,proboj,probila,propaganda.

  • Duslikr:

    "Na rezultate testiranja na Covid čekamo po nekoliko dana i to stvara veliki problem u radu bolnice, odnosno otkrivanju je li netko od pacijenata zaražen ili ne"____jadni hitni pacijenti što proživljavaju. Naravno da je to za osoblje nemoguća misija.

  • dalibor.hren:

    Prodor virusa preko desnog krila, centaršut i Vančina škaricama pogađa rašlje!