Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prazna Peškarija

Prodavači očajni: Ne mogu se prodati dvije kašete ribe u gradu punom stranaca

Peškarija
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
09.08.2019.
u 09:15

Prodavači na splitskoj Peškariji nezadovoljni su prodajom ribe, kažu da je situacija svake godine sve gora

Prodavači ribe na splitskoj Peškariji nikako da dođu na zelenu granu. Prodaja ribe je vrlo slaba pa ne shvaćaju kako su im u gradu punom stranaca štandovi stalno puni.

– Prodaja ne ide nikako. Imamo samo plavu ribu, srdele, inćune i lokarde koje su došle ima po ure... ali nikako. Valjda je zbog vrućina. Pitaju stalno svi di je inćun i kad će ga bit... Evo, sad je doša inćun, a nigdi nikoga. A sve lipo i friško – požalio se Slobodnoj Dalmaciji prodavač Vlado Milun.

Ništa bolje nije niti kod Siniše.

– Potražnja je takva da san ima tri ribe na banku i sve tri nisan do 11 sati proda. U čemu je problem, iskreno ne znan. Uzmu mi restorani nešto, ali nije neka potražnja. Svake godine je sve gore – kaže on.

Poznata splitska prodavačica ribe, Ana, sjeća se vremena kada se riba dobro prodavala.

– Bit će dobro ako uspijen danas prodat jednu kašetu. Gore je stanje nego prije. Unatrag 10-20 godina sve je bilo drukčije. Ovo nema veze s ničim, katastrofa. Ne može se prodat dvi kašete ribe u jednom gradu punom stranaca. Prije se jednostavno više kupovalo, pogotovo u sezoni – priča ona.

 

Ključne riječi

Komentara 63

MI
Mikrovalna
09:39 09.08.2019.

Spustite cijene malo. Što se čudite...

Avatar Olujni
Olujni
09:43 09.08.2019.

Bit ce da i stranci znaju zbrajati i ne daju se pljackati!

DU
Deleted user
09:48 09.08.2019.

Cudno da grad s 200 000 stanovnika ne kupuje svjezu ribu. Vjerojatno su kupili kad je cijena bila povoljna pa stavili u zamrzivace. A sad su problem turisti. Problem je vjerojatno cijena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije