Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNE SUDBINE

'Prodane nevjeste' iz Turske

nevjesta
Screenshot Deutsche Welle
27.03.2014.
u 09:18

U udarnom terminu nedjeljom cijela nacija može pratiti tragične sudbine maloljetnica

„Mala mlada“ – tako se u prijevodu zove jedna od najpopularnijih emisija na turskoj televiziji. U udarnom terminu nedjeljom cijela nacija može pratiti tragične sudbine maloljetnica koje su prisiljene na sklapanje braka.  

Naša je ekipa ovu priču istražila u Vanu, gradu na krajnjem istoku zemlje, nedaleko od granice s Iranom. U tom kraju svaka druga djevojčica je „mala mlada“, iako je i u Turskoj zakonski regulirano da brak smiju sklapati samo punoljetne osobe. Pogledajte što o svojim patnjama kažu "prodane nevjeste".

>> Mladoženja kasnio na vjenčanje pa se mlada udala za drugog!

Komentara 5

PA
pahulja
14:45 27.03.2014.

Zena od aktualnog predsjednika Turske koja je dosla u Njemacku zamotana, pa smo se svi cudili se udala za istog sa petnaest godina. Kaj nije istina? Istina je.

SE
selbivoje
10:21 27.03.2014.

rasplakao sam se auaaa kakve su te igre u istoku i jugu nadam se da ovde i zapadu nema udajeali na cnome trzistu i po skolama auuuuaaa

SE
selbivoje
10:24 27.03.2014.

mi o jugo istoku,a jugoistok o zapadu, kazu najezu se kad vide da kod nas ima slobodnih kuca i da djeca slobodno dovezu kod kuce ljubimca da prespava,te i bez udaje za zamislite citav zivot,a o cigaretama tetuazima itd daa ne pricam dalje oni kazu auuuaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije