Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prodaje zrak s Lošinja u limenci: Tvrdi da pomaže kod koronavirusa

Ideju je počeo realizirati 2016. godine otvorivši obrt Air Rio.
19. studenoga 2020. u 09:01 18 komentara 3862 prikaza
Foto: Airbreath-oxy.com
Pogledajte galeriju 1/2

Lošinjanin Ivan Volarić odlučio je zrak sa svojeg otoka upakirati u prikladne bočice i ponuditi ih onima koji, nažalost, moraju udisati nekvalitetan zrak. Smatra da to neće riješiti njihove probleme, ali im može barem nakratko olakšati muke, uvjeren je Lošinjanin.

Karmen Sunčana Lovrić NIJE OSTALA DUŽNA Nepoznati 'junak' pitao našu glumicu voli li seks kao i na televiziji, ona mu brutalno odgovorila

Zrak na ovom otoku, potvrdila su istraživanja, u prvoj je kategoriji kakvoće, a posebnim ga čine morska sol te ostali minerali iz Jadranskog mora, kao i raspršene kapljice eteričnih ulja ljekovitog mediteranskog bilja, pišu 24 sata.

– Upravo taj prirodni ljekoviti aerosol na bezbroj načina pozitivno djeluje na cijeli dišni sustav – smatra Ivan Volarić.

Ideju je počeo realizirati 2016. godine otvorivši obrt Air Rio.

– Primarni smisao našega komprimiranog zraka nije isključivo pomoć ljudima u područjima onečišćenog zraka, no percepcija i prihvaćanje ovog proizvoda u takvim područjima bitno su drukčiji nego kod nas, gdje, nasreću, nemamo takvih problema. U Hrvatskoj je čist zrak relativno normalna stvar, tako da u biti nismo ni svjesni koliko smo sretni i koliko često tu činjenicu olako shvaćamo – objašnjava vlasnik tvrtke koja se prva u Europi bavi ovim poslom i koja izvozi na tisuće bočica pakiranog zraka, koji se može udisati i preko maske.

Volarić kaže kako je Lošinj poznat po lječilišnom turizmu i po svojoj blagonaklonoj mikroklimi te da ljudi i dandanas dolaze na Lošinj zbog respiratornih problema.

Punjenje boca nije jednostavno. Riječ je o podosta složenom procesu, koji zahtijeva preciznost i konstantno praćenje kvalitete zraka na otoku. Tek kad su svi faktori zadovoljeni (od vlažnosti zraka, indeksa kvalitete, smjera vjetra, doba dana i lokacije), lošinjski zrak puni se specijalnim mobilnim kompresorima, koji, za razliku od klasičnih, zadovoljavaju stroge norme za čistoću zraka.

Tvrtka nudi i još jedan proizvod koji dolazi do izražaja u ovo vrijeme pandemije koronavirusom. Riječ je Oxygen proizvodima tj. rekreacijskom kisiku (s kisikom izrazito visoke čistoće od 99,5%) prije svega namijenjenima profesionalnim i rekreativnim sportašima kao dodatak, tj. pomoć pri fizičkim naporima kada tijelo ubrzano troši kisik pa im naš proizvod pomaže kod regeneracije te povećanja energije izdržljivosti, pišu 24 sata.

mladenci SVADBA IZ NOĆNE MORE Kum udario mladu, vukao je i galamio da se mladoženja nije trebao oženiti s njom

– U ovo doba pandemije unošenje dodatnih količina kisika iznimno je korisno, što potvrđuje i struka. U vremenima prije pandemije koronavirusa taj kisik dobro je dolazio profesionalnim i rekreativnim sportašima, no u današnje vrijeme ima mnogo veću vrijednost. Oboljeli od COVID-19 najčešće imaju respiratorne tegobe, a korištenje ovakve bočice s kisikom može im dati mogućnost da si pomognu u lakšim i blažim oblicima bolesti. Također, oni bolesnici koji će zahtijevati najteži oblik liječenja, a to je pomoć respiratora, mogu korištenjem ovako komprimiranog kisika u kućnim uvjetima kupiti dragocjeno vrijeme do dolaska hitne pomoći i do zbrinjavanja u bolnici, odnosno u respiratornom centru, te si potencijalno spasiti život – smatra Volarić.

Video: Ima se, može se! Ovu nadstrešnicu u Kašini Grad Zagreb platio je gotovo 150.000 kuna!

 

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Neobičan proces
Policija ga prijavila jer se koristio mobitelom u vožnji, no sutkinja im nije povjerovala. Evo i zašto
Renault Captur
DUGI PUT DOLE
Preko Dubrovnika do Osijeka bez bračnih problema