Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stečaj Fiolića:

Prodaja nekretnina odgođena zbog koronakrize

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
28.04.2020.
u 14:48

"Na bubnju" bi se trebalo prodavati desetak nekretnina

Stečajna upraviteljica Mesnica Fiolić, tvrtke mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića, izvijestila je da je prodaja nekretnina te tvrtke "na bubnju" odgođena zbog krize uzrokovane koronavirusom te da je na računu ostalo 123.000 kuna.

"Na bubnju" bi se trebalo prodavati desetak nekretnina među kojima su i stan i dijelovi zgrade na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, nekretnine u ulici Božidara Magovca, poslovna zgrada u Buzinu, tvornička hala, pogoni i upravna zgrada u Dubici te farma u Strošincima.

Stečajni postupak nad Mesnicama Fiolić bio je otvoren u siječnju 2017. nakon prijedloga Financijske agencije (Fine) u kojem se navodilo da je do kolovoza 2015. ta tvrtka imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47,68 milijuna kuna u razdoblju duljem od 120 dana.

Tvrtka Mesnice Fiolić osnovana je 1992. s temeljnim kapitalom od 18,7 milijuna kuna. Problemi su započeli su nakon što je osnivač Stjepan Fiolić, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska.

Dvije godine kasnije, prema medijskim napisima, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon ostvarenih 66 milijuna kuna prihoda 2012. u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna.

Iako je na sudu priznao da je Sanaderu u nakon prodaje zgrade donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je bio osuđen na godinu dana zatvora koje može zamijeniti radom za opće dobro.

Sanader zbog primanja provizije nakon što je država kupila Fiolićevu gradu u Planinskoj ulici izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije