Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj iz Metkovića

Procurio nalaz inspekcije o smrti dječaka: 'Nisu prepoznali kliničku sliku, šetali su ga...'

Hitna pomoć - Metković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
18.12.2018.
u 20:34

Po nalazu inspekcije liječnici u DZ Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. Na teret im se stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcijskog nadzora bio neodgovarajući

Prema neslužbenim no vrlo pouzdanim informacijama Slobodne Dalmacije, inspekcijski nadzor Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore (HLK) koji se od ponedjeljka do utorka prijepodne obavljao u DZ Metković, Hitnoj pomoći Metković i KBC-u Split, a sve zbog smrti 9-godišnjeg Gabrijela Bebića, koji je 11. prosinca preminuo u KBC-u Split, završio je.

Kako se doznaje, po nalazu inspekcije liječnici u DZ Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. Na teret im se stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcijskog nadzora bio neodgovarajući, odnosno nisu dijete pripremili za medicinski transport.

Također, inspekcijski nadzor je utvrdio da su liječnici posljednje jutro života Gabrijela Bebića, njega i njegovog oca "šetali" od pedijatrijske ambulante do ambulante Hitne pomoći.

No, da bi nalaz inspekcije bio potpun trebati će pričekati obdukcijski nalaz te će se nakon njegovog "proučavanja" donijeti potpuni i konačni zaključak istrage.

Također doznaje se da Stručno povjerenstvo ministarstva zdravstva i Povjerenstvo HLK nemaju nikakav prigovor na postupanje i rad djelatnika KBC-a Split, Klinike za pedijatriju koji su nažalost Gabrijela primili u bolnicukada je već bilo kasno da bi mu spasili život, piše Slobodna Dalmacija.

Video - Prosvjed stanovnika Zaprešića ispred zgrade poglavarstva zbog mladića koji je preminuo

Komentara 14

DU
Deleted user
21:30 18.12.2018.

očito iza tih diploma ne stoji marljivo učenje...

KD
kdog
21:09 18.12.2018.

To je svugdje tako samo da skinu sa vrata i da mogu nastavit piti kavu i šetati po odjelima sramota hr zdravstva stvarno nam treba teški reset

AE
Aedes2017
21:25 18.12.2018.

To nisu medicinski radnici ! Ti su ,,josef mengele ,, čudovišta.Kako će dalje živjeti s tim zločinom na duši ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije