Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majke ogorčene

Optužuju hitnu u Metkoviću: Dijete je vrištalo od bolova, a liječnica se samo smijuljila

Hitna pomoć - Metković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
17.12.2018.
u 11:51

- Počela sam vikati: 'Dijete mi umire, dajte joj nešto za bolove', a doktorica je kazala - 'Neću“...

Nakon tragične smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića, u čijem slučaju je i ministar zdravstva Milan Kujundžić izrazio sumnju u liječničke pogreške, javljaju se građani koji prstom upiru u metkovsku Hitnu pomoć, koje će istraživati inspekcija Ministarstva zdravstva.

- Kćerku sam dovela na Hitnu jer je imala jake bolove u trbuhu. Tražila sam pomoć, a doktorica se samo smijuljila, ljuljajući se na stolici. Za to vrijeme je dijete vrištalo od bolova i padalo u alergo šok. Na takvo stanje doktorica mi je rekla da ja umišljam - prepričala je Karla Medar za Slobodnu Dalmaciju svoja iskustva s hitnom pomoći prije tri godine, te dodala:

- Počela sam vikati: 'Dijete mi umire, dajte joj nešto za bolove', a doktorica je kazala - 'Neću“. Ja sam bolesno dijete vlastitim autom morala voziti u Split, svjesna da se borim za njezin život i moleći Boga da mi preživi. Bio je to spas u zadnji čas jer su utvrdili da joj je pukla arterija u bubregu i voda je izlazila u trbušnu šupljinu. A po mišljenju liječnice sa hitne pomoći ona nije bila hitan slučaj, a imala je vodu u trbuhu i tlak 200/160 te je povraćala zeleni sadržaj.

Video - Prosvjed stanovnika Zaprešića ispred zgrade poglavarstva zbog mladića koji je preminuo 

Na zdravstveni sustav u Metkoviću ogorčena je i Martina Markota, majka Eme koja je nažalost izgubila životnu bitku prije dvije godine. Ema je dobila nekakvu virozu i imala je temperaturu oko 37 stupnjeva. Noć je prošla relativno mirno da bi Martina ujutro primijetila da su joj usnice poplavile.

- Malaksalo dijete sam držala u naručju, na vratima. Doktorica nas nije ni pogledala već je samo rekla 'zašto ste nama došli, idite pedijatru' i ja sam tada otišla kod pedijatrice dr. Kaleb, koja je prepoznala u kakvom stanju je bilo dijete. Vrlo brzo je utvrdila da je riječ o smrtonosno opasnoj bolesti i helikopterom smo upućeni za bolnicu u Splitu, gdje smo dobro primljeni i Ema je brzo zbrinuta. Nažalost, nije joj se moglo pomoći unatoč borbi splitskih liječnika kojima sam zahvalna. Utvrđeno je da je citomegalo virus (CV) zahvatio srce i poremetio njegov rad, što je za Emu bilo smrtonosno - govori Martina za Slobodnu Dalmaciju i naglašava:

- Nije mi namjera nikoga prozivati i nikoga ne osuđujem. Moje djevojčice nema i ništa mi je ne može vratiti, ali odnos osoblja Hitne pomoći u Metkoviću prema pacijentima je kritičan. Bolesnike vraćaju s vrata, jednako i starije i djecu.

Komentara 12

SM
san.martino
17:35 17.12.2018.

Problem je sto su se doktori kod nas naucili pokrenit tek onda ako im se doturi koja svotica.

SA
samoborka
18:39 17.12.2018.

Pa zar mi nemamo NAJBOLJE doktore na svijetu? Pa onda,najbolje nastavnike na svijetu?? Kod nas je sve kao najbolje,a sve je trulo. Zanimljivo.

JA
Jagica
17:56 17.12.2018.

Svi smo skoro upoznali takve nezadovoljne doktore kod kojih jednostavno rečeno kao da žele da im što prije izađeš na vrata a ne da bi te liječili ...nažalost. Zanima me samo jel još radi ta liječnica što se smijala djetetu i majci na pregledu i nije pružila adekvatnu pomoć. Takvi ne trebaju našem društvu Neka idu rađe radit nešto korisnije u čemu se pronalaze i prepustu ostalima da rade posao koji zaista žele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije