Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Panama Papers'

Procurili tajni dokumenti: Otkriveno kako svjetski bogataši skrivaju novac

Russian President Vladimir Putin cups his ear to listen to a question as he departs after a summit on the Ukraine crisis at the Elysee Palace in Paris, France, October 2, 2015. France hosted a meeting with leaders of Russia, Germany and Ukraine in Paris f
Foto: Reuters/PIXSELL
03.04.2016.
u 22:29

Odvjetnička tvrtka, Mossack Fonseca, jedna od najzatvorenijih offshore odvjetničkih tvrtki u svijetu, otkriva da je desetljećima nekažnjeno pomagala klijentima da peru novac i izbjegavaju poreze.

Veliko curenje 11,5 milijuna dokumenata iz jedne panamske odvjetničke tvrtke otkriva kako svjetski bogataši, uključujući ruskog predsjednika Vladimira Putina, skrivaju svoj novac, objavio je njemački list Süddeutsche Zeitung.

Odvjetnička tvrtka Mossack Fonseca, jedna od najzatvorenijih offshore odvjetničkih tvrtki u svijetu, otkriva da je desetljećima nekažnjeno pomagala klijentima da peru novac i izbjegavaju poreze.

Dokumente nazvane "Panama Papers" nabavio je Süddeutsche Zeitung, dnevni list iz Münchena. Podijelio ih je s Međunarodnim konzorcijem istraživačkih novinara iz Washingtona i drugim medijima, uključujući BBC i Guardian.

"Panama Papers sastoje se od 2,6 terabajta podataka, 11,5 milijuna dokumenata i 214.000 fiktivnih tvrtki: a riječ je o najvećem curenju podataka s kojim su se novinari ikada susreli", ističe list.

Dokumenti dokazuju povezanost sadašnjih i bivših svjetskih čelnika, uključujući dugogodišnjeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i sirijskog predsjednika Bašara al-Asada s nezakonitim financijskim transakcijama.

>> WikiLeaks objavio 17 tajnih dokumenata TISA sporazuma

Komentara 102

MA
marsovac
22:50 03.04.2016.

kad god uhvate putina i njegovo drustvo sa rukom u vreci, onda je to urota, zapad protiv rusije, nato protiv rusije, EU protiv rusije,.........................ha,ha,ha,...........do jucer su ti rusi i ruski tajkuni travu pasli i izjednom teski milijarderi........to sto su oni uspijeli u par godina od zrvenoga -uzicara do milijardera trebali su drugi cijele generacije,........

DU
dudojeduki
22:46 03.04.2016.

a gde nasli najsiromasnig covjeka rusije, putin je cist kao guza

Avatar Matija22
Matija22
23:41 03.04.2016.

ništa čudno diktatori normalno da kradu da održe vlast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije