Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istražuje se incident

Procurila snimka hrvatskog carinika koji se nagurava s vozačem kamiona

Carinik
Foto: Screenshot
17.02.2021.
u 10:42

Izvješćujemo Vas da je u dosadašnjem tijeku postupka utvrđen identitet carinskog službenika te lokacija na kojoj se dogodio predmetni slučaj, a koja nije službeno mjesto određeno za provedbu carinskih procedura i carinskog nadzora, poručili su iz Carinske uprave

Društvenim mrežama kruži snimka na kojoj se vidi kako carinik pokušava silom ući u kamion pri čemu je došlo do naguravanja s vozačem. Iz Carinske uprave potvrdili su da je riječ o hrvatskom cariniku, no naglašavaju kako se incident nije dogodio na službenom mjestu za provedbu carinskih procedura i nadzora.

Na upit RTL-a stigao je službeni odgovor koji potpisuje Carinska uprava, Ministarstvo financija. Potvrdili su da je riječ o hrvatskom cariniku, ali još utvrđuju sve okolnosti događaja. No, naglašavaju kako se incident nije dogodio na službenom mjestu za provedbu carinskih procedura i nadzora.

Ovo je odgovor u cijelosti:

"Izvješćujemo Vas da je u dosadašnjem tijeku postupka utvrđen identitet carinskog službenika te lokacija na kojoj se dogodio predmetni slučaj, a koja nije službeno mjesto određeno za provedbu carinskih procedura i carinskog nadzora.


 

U tijeku su daljnje istražne radnje koje, između ostaloga, uključuju i pribavljanje informacija od strane stranih državljana koji su sudionici predmetnog događaja, kao i druga službena postupanja usmjerena utvrđivanju svih okolnosti slučaja."

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar rubinet
rubinet
11:18 17.02.2021.

Puna potpora cariniku čija je dužnost čuvanje RH od ilegalnih ugroza. Lokacija je nebitna. A onaj dripac koji je potezao carinika,a što je zapravo napad na službenu osobu, zaslužuje kaznu.

MR
MrkiMedo
11:22 17.02.2021.

Ne razumijem zašto bi se auto smio pregledati samo "na mjestu carinskog nadzora"? U Njemačkoj, a tako je (vjerujem) i u Hrvatskoj, carinik pod određenim uvjetima može raditi i pregled vozila izvan tih označenih mjesta. Kako bi se inače hvatalo švercere cigareta, plagijata itd.? Naravno, carinik se ne bi trebao tuči (osim ako nije napadnut), nego zvati policiju i pojačanje.

ZL
Zlajakis
12:26 17.02.2021.

Stara snimka....Carinik drven ko mazga....malo si previse popio..... strasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije